Bodrum ve Çeşme'de ''halk plajı müjdesi'' gerçek oluyor

Bodrum ve Çeşme'de ''halk plajı müjdesi'' gerçek oluyor
Güncelleme:

İlk halk plajı Bodrum’da ve Çeşme’de bayramdan önce hizmete alınacak ve bu plajlarda kar amaçlı olmadığı için çok makul fiyatlarla satışlar gerçekleşecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasına ilişkin, "Erken açıklanmasının sebebi tatilcilerin ve turizmcilerin bu işten maksimum seviyede faydalanmalarıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ricada bulundu

Ersoy, Bodrum ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının turizme faydası olacağı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ricada bulunduklarını, Cumhurbaşkanı'nın da takdir buyurduğunu ve söz konusu kararın dün akşam ilan edildiğini söyledi.

Tatilin 9 güne çıktığını vurgulayan Ersoy, "Erken açıklanmasının sebebi tatilcilerin ve turizmcilerin bu işten maksimum seviyede faydalanmalarıdır. Sezona hızlı bir başlangıç yaparız ve Bodrum, dolu dolu 9 gün geçirir. Önemli olan sezonumuzun bu şekilde yayılarak kullanılması." dedi.

"İLK HALK PLAJINI BODRUM VE ÇEŞME DE AÇACAĞIZ"

Bakan Ersoy, vatandaşlara geçen sene halk plajlarıyla ilgili bir sözü bulunduğunu hatırlatarak, "İlkini de inşallah biz bayramdan öncesine yetiştiriyoruz. İlk halk plajını Bodrum’da ve Çeşme’de bayramdan önce hizmete almış olacağız. Buralar Turizm Bakanlığı tarafından işletilecek. Kar amacı olmadığı için de çok makul fiyatlarla hizmet verecekler. Onların da ilkini Bodrum’da, ikincisini de Çeşme’de hizmete alıyoruz." açıklamasını yaptı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, 9 güne çıkarılan Ramazan Bayramı tatilinde 2 milyon kişinin seyahat etmesinin ve 3 milyar liralık ekonomik hacim sağlanmasının beklendiğini bildirdi.