Bodrum’da Pedasa Festivali Başlıyor

Bodrum’da Pedasa Festivali Başlıyor

Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum Kent Konseyi ile Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma ve Yaşama Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen 21. Pedasa Festivali, 15-17...

Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum Kent Konseyi ile Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma ve Yaşama Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen 21. Pedasa Festivali, 15-17 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

15 Nisan Dünya Sanat Günü'nde başlayacak olan festivalde halk oyunları gösterileri, çeşitli yarışmalar, konserler ve sahne sanatları yer alacak. Bodrum'un Konacık Mahallesi'nde yer alan Leleg uygarlığının kalıntılarının bulunduğu tarihi Pedasa Kalesi'nde geleneksel olarak her yıl düzenlenen Pedasa Festivali, Bodrum Belediyesi tarafından yirmi birinci kez gerçekleştirilecek.

15 Nisan Cuma günü saat 14.00'te Pedasa Kalesi'ndeki gezi ile başlayacak olan festival kapsamında saat 16.00'da Pedasa Konuk Evi'nde sunum konuşmaları gerçekleşecek. 17.00'deki yöresel müzik dinletisinin ardından saat 19.00'da Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi'nde açılış kokteyli ve Plastik Sanatlar Sergisi ilgilileriyle buluşacak. Akşam 20.30'da yine Herodot Kültür Merkezi'nde Klasik Müzik Dinletisi müzikseverlerin ilgisine sunulacak, ayrıca Pedasa Antik Kenti'nde gün boyunca çocuklarla seramik çalışması yapılacak.

16 Nisan Cumartesi günü ise tüm etkinlikler Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. 14.00-15.00 saatleri arasında Öykü Atölyesi Yazım Grubu'nun etkinliği, 17.00'de Halk Müziği Korosu'nun konseri, 19.30'da Köy Seyirlik Tiyatrosu sahne alacak. Festivalin 2. günü, 21.00'deki Yöre Gecesiyle bitecek.

Son gün yine birbirinden farklı aktiviteler halkla buluşacak. 17 Nisan Pazar 10.00'da Leleg Yolunda gerçekleşecek doğa yürüyüşüyle başlayacak etkinliklere 13.00'te Kır Kahvesi sohbetleri, halk oyunları, konuşmalar ve yerel yarışmalar yapılacak. 21. Pedasa Festivali saat 14.00'te Bodrum Turkuaz tarafından sunulacak olan halk oyunlarıyla son bulacak.

Kaliteli kültür turizminin Bodrum'da yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen bu festivalde kazı çalışmalarıyla büyük bölümü gün yüzüne çıkarılan Pedasa Antik Kenti'nin tanıtılması amaçlanıyor.