Boğaz Köprüsü için sürpriz öneri: İsmi değiştirilsin

Boğaz Köprüsü için sürpriz öneri: İsmi değiştirilsin

Mirasımız Derneği, Boğaziçi Köprüsü'nün isminin '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilmesinin çok anlamlı olacağını bildirdi.

Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci, Boğaziçi  Köprüsü'nün isminin "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak değiştirilmesinin çok  anlamlı olacağını bildirdi.

Demirci yaptığı yazılı açıklamada, ülke ve milletin 15 Temmuz gecesi  büyük bir haşhaşi kalkışmasıyla yüz yüze geldiğini belirterek, "Milletimiz  topyekun omuz omuza verip Çanakkale ruhu ile hareket ederek, bu adi darbeye  bedenlerini siper etmişlerdir. Milletimizin darbeye dur dediği en önemli  noktalardan biri de darbecilerin gövde gösterisi yaptıkları Boğaziçi Köprüsü  olmuştur. Bu vesileyle Boğaziçi Köprüsü'nün isminin '15 Temmuz Şehitler Köprüsü'  olarak değiştirilmesinin çok anlamlı olacağı kanaatindeyiz." ifadelerini  kullandı.

Bu sayede gövdesini tanklara siper eden şehitlerin anısının  yaşayacağını aktaran Demirci, bu yönde bir kararın darbecilere ve darbeci  zihniyete tokat gibi bir cevap olacağını kaydetti.

AA