Boğaziçi Üniversitesi'nde 159 gözaltı!

Güncelleme:

Boğaziçi Üniversitesi'nde dün gece çıkan olaylarla ilgili açıklama yapan İstanbul Valiliği, "Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericiler İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır" dedi. Valilik gece saatlerinde yaptığı açıklamada 159 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla, AK Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasıyla başlayan protestolar yaklaşık 1 aydır devam ediyor.

Öğrencilerin eylemine karşı yüzlerce polis Güney Kampüs’e girdi. Sokağa çıkma yasağının başlatıldığı ve Rektörlüğün abluka altına alınması eyleminin ‘yasa dışı’ olduğu söylenirken, öğrencilerin dağılması istendi.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye, üniversite özel güvenlik görevlileri tarafından eylemin sona erdirilmesi ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur. Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericiler İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır.

159 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Valilik gece saatlerinde yaptığı açıklamada, toplam 159 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde düzenlenen gösterilerde yapılan tüm uyarılara rağmen eylemi sona erdirmeyen (108), Rektörlüğü ablukaya almak suretiyle bina içinde bulunanların dışarıya çıkmasını engelleyen ve tüm uyarılara rağmen bu eylemlerinden vazgeçmeyen göstericilerden (51) olmak üzere toplam (159) şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınmıştır.

Boğaziçi'nde gözaltına alınanlardan 98 kişi serbestBoğaziçi'nde gözaltına alınanlardan 98 kişi serbest

 


 

Seçiniz...