Boğaziçililer ''e'' dedi, İstanbul'da o yasak geri geldi!

Boğaziçililer ''e'' dedi, İstanbul'da o yasak geri geldi!
Güncelleme:

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için 1 Nisan'da Kadıköy İskele Meydanı'nda eylem yapılacağının duyurulması üzerine Kaymakamlık, pandemi bahanesiyle toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasakladı.

Tututklu ve ev hapsindeki Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin serbest bırakılması çağrısıyla 1 Nisan'da saat 17.00'de Kadıköy İskele Meydanı'nda eylem yapılacağının duyurulması üzerine eylem yasağı geldi.

Kadıköy Kaymakamlığı, koronavirüs pandemisi bahanesiyle açık alanlarda toplantı ve gösteri yürüyüşünü yasakladı.

 Kaymakamlık tarafından yapılan duyuruda "Bazı sivil toplum kuruluşları ve toplulukların sosyal medya yoluyla 01.04.2021 Perşembe günü saat 17:00’de Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanma çağrıları yaptıkları anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

İstanbul'un, "Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller" arasında olduğu söylenen açıklamada "Bu itibarla ilçemizde yapılmak istenen toplanmanın, toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/Ç Maddesine istinaden Kaymakamlığımızca idaremizde bulunan tüm açık alanlarda toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaklanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Yasağın süresine dair bilgi verilmedi.

SAAT 17'YE EYLEM ÇAĞRISI YAPILMIŞTI

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri sosyal medyada "#BundanSonrasıHepimizde" etiketiyle yaptıkları paylaşımlarda "1 Nisan'da boykottayız" demişlerdi.

 Öğrenciler, "Meşru olmayan kayyumlara, polis şiddetine, korku rejimlerine karşı omuz omuza durmak için, hukuksuz kararları kabul etmiyoruz demek için 1 Nisan'da Kadıköy'de; Anıl ve Şilan'ın özgürlüğü için 2 Nisan'da Kartal Adliyesi önünde buluşuyoruz" çağrısı yapmıştı.
 PAYLAŞ