Boğaziçililer şimdi de kampus nöbetine başladı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rektör olarak atadığı Melih Bulu'ya karşı protestoların sürdüğü Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenciler, gözaltına alınan arkadaşları için için Kuzey Kampus'te nöbete başladı.

Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına karşı öğrenciler ve hocalarının başlattığı protestolar sürüyor.

Polis, Güney Kampus'te toplanarak yürümeye başlayan ve Kuzey Kampus'e gitmek isteyen öğrencilerin LGBTİ bayrakları taşımasına izin vermek istemedi. Yaşanan tartışmanın ardından 4 öğrenci gözaltına alındı.

Arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyerek Kuzey Kampus önünde toplanan öğrencilere yönelik müdahalede de toplam 12 kişi gözaltına alındı.

Bunun üzerine Boğaziçililer, arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle Kuzey Kampus'te nöbet eylemine başladı.

Öğrenciler, Boğaziçi Dayanışması'nın sosyal medya hesaplarından şu açıklamayı yaptı:

"Şarkılarımızla, türkülerimizle, halaylarımızla Kuzey Kampüs’te direnişimize devam ediyoruz. Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar hiç bir yere gitmiyoruz! Kayyumlar Gidecek, Biz Kalacağız!

LGBTİ+ bayrağı taşıdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve destek eylemlerinde gözaltına alınan arkadaşlarımıza işkence yapıldığını öğrendik. Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar kampüsteki nöbetimizi sürdürüyoruz. İnsanlık onuru işkenceyi yenecek! #GökkuşağımaDokunma"