Boğaziçi'nde rektör seçim süreci başladı

Boğaziçi'nde rektör seçim süreci başladı
Güncelleme:

Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınması sonrası yeni rektör seçimi için süreç başladı. Bugün gerçekleştirilecek oylamanın sonuçlarının yarın açıklanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir gece kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne getirilen ve yine bir gece kararnamesiyle görevden alınan Prof. Dr. Melih Bulu'nun yerini alacak kişinin belirlenmesi için yapılacak rektör seçimi süreci başladı.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, akademisyen, öğrenci ve mezunların, Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) gönderecekleri adayları oylamak için kayıt yaptırma süreleri dün son buldu. Bugün gerçekleştirilecek oylamanın sonuçlarının yarın açıklanması bekleniyor.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Boğaziçi akademisyenlerinin uygulayacağı güvenoyu sistemi ise şu şekilde işleyecek: “Kurum içerisinden isteyen öğretim görevlileri adaylığını açıklayacak ve akademisyenler arasında yapılan destek oylamasında Melih Bulu’nun yardımcıları Naci İnci ve Gürkan Kumbaroğlu dahil olmak üzere tüm adaylar sunulacak. Yine akademisyenlerin kararı ile kimin en fazla güvenoyu aldığı açıklanmayacak, sadece belirli barajın altında kalan adaylar açıklanırken, barajı geçen tüm adaylar YÖK’e başvuracak.”

Söz konusu uygulama, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne aday olanların YÖK’e olan başvurularının bileşenlerce desteklenip desteklenmediğini belirlemek için organize edildi.

ADAYLAR KİMLER?

Boğaziçiseçiyor.org adresinde adaylığını açıklayan isimler şöyle:

Prof. Dr. A.C. Cem Say
Prof. Dr. Ali İ. Tekcan
Prof. Dr. Ayşe Gürel
Prof. Dr. Ayşe Mumcu
Prof. Dr. Can Yücesoy
Prof. Dr. Cengiz Kırlı
Prof. Dr. Emine Ertkin
Prof. Dr. Fikret Adaman
Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu
Prof. Dr. Mehmet Burçin Ünlü
Prof. Dr. Metin Ercan
Prof. Dr. Mine Eder
Prof. Dr. Murat Saraçlar
Prof. Dr. Naci İnci
Prof. Dr. Taner Bilgiç
Prof. Dr. Ünal Zenginobuz
Prof. Dr. Veysi Erkcan Özcan
Prof. Dr. Yasemin Bayyurt
Prof. Dr. Yavuz Akpınar

Boğaziçi Seçiyor hesabından yapılan açıklamada, “Dört gün içinde 5227 mezun 4679 öğrenci seçmen kaydı yaptırdı, seçim iradesine sahip çıktı! Seçmen kayıtları an itibariyle kapanmıştır, kaydını yaptırmış olanlar bir gün içinde belgelerini tamamlamaya devam edebilir” denildi.