Bolu'daki Terör Operasyonu

Bolu'daki Terör Operasyonu

Operasyonda ele geçirilen mühimmatın fotoğrafları basınla paylaşıldı

BOLU (AA) - Bolu'da, Ankara'dan gelen özel harekat ekiplerince düzenlenen operasyonda ele geçirilen mühimmatın fotoğrafları basın mensuplarına dağıtıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat Daire Başkanlığınca görevlendirilen özel timin katılımıyla düzenlenen "silahlı terör örgütü üyelerine yönelik hücre evi baskınında" 2 teröristin etkisiz hale getirildiği anımsatıldı.

Operasyonda gözaltına alınan 7 zanlıdan 4'ünün "silahlı terör örgütüne üye olmak ve örgüte bilerek isteyerek yardım etmek" suçlarından tutuklandığı, 3'ü hakkında ise adli kontrol kararı verildiği hatırlatılan açıklamada, silahlı çatışmanın yaşandığı hücre evinde, ikişer tabanca, kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve el yapımı bomba ile 5 kilogram patlayıcı madde ele geçirildiği belirtildi.

Bu arada, çatışmanın yaşandığı evdeki silah ve patlayıcı maddelerin fotoğrafları, valilikçe basınla paylaşıldı.

Bolu'nun Paşaköy Mahallesi Berberler Sokağı'ndaki 4 bloktan oluşan sitedeki bir apartmanda, 7 Nisan'da Ankara'dan gelen polis özel harekat ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, 2 terör örgütü PKK üyesi etkisiz hale getirilmişti. Terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan 7 zanlı gözaltına alınmıştı.