Bölücü Terör Örgütünden İtalya’da Taciz Eylemleri

Bölücü Terör Örgütünden İtalya’da Taciz Eylemleri

- Bölücü terör örgütü yandaşları, İtalya'da ulaşım sektörüyle ilgili protesto kortejini kendi eylemi için suistimal etti

ROMA (AA) – İtalya’nın Milano kentinde bölücü terör örgütü PKK yandaşları geçen cuma ve pazar günleri çeşitli vesilelerle yapılan yürüyüşleri suiistimal ederek, Türk başkonsolosluğu önünde fiziki tacize varan eylemler gerçekleştirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Milano kentinde cuma günü ulaşım sektöründeki çalışanların protesto yürüyüşü sırasında bölücü terör örgütü yandaşları, kortejin Türk Başkonsolosluğu yakınından geçişinde kontrolü ele alarak, grev yürüyüşünü kendi eylemlerine alet etti.

Başkonsolosluk önünde yaklaşık yarım saat kalan ve bu süre zarfında etrafa çeşitli renk ve sis bombaları atan terör örgütü sempatizanları, başkonsolosluk binası karşısındaki, tadilatta olan eski tiyatro binasının da iskelesine çıkarak, Türkiye aleyhtarı pankart astı. Söz konusu pankart, Türk makamlarının girişimleriyle hemen indirildi.

Terör örgütü yandaşlarının cuma günkü gösteriyi manipüle etmesinin ardından Türk makamlarının da girişimiyle Milano Valiliği, dün Nevruz kutlaması olduğu belirtilen korteje karşı Başkonsolosluk önündeki güvenlik önlemlerini arttırdı.

Edinilen bilgiye göre, Başkonsolosluğun olduğu caddeyi de kapsayan yürüyüş güzergahında yoğun güvenlik önlemi alındığı ve kortejin Başkonsolosluk önünde durmasına müsaade edilmediği belirtildi.

Başkonsolosluk önündeki bariyerleri caddenin bir şeridini kapayacak şekilde genişleten İtalyan güvenlik güçlerinin, terör örgütü yandaşlarının cuma günü yaptığı gibi Başkonsolosluğun karşısındaki binaya çıkıp pankart asmasına izin vermediği öğrenildi. Yoğun önlemlere karşın, terör örgütü yandaşlarının Başkonsolosluğun bulunduğu binaya çok sayıda yumurta, meyve ve sebze attıkları kaydedildi.

Diplomatik kaynaklar, bölücü terör örgütü yandaşlarının son dönemde İtalya’da bu tarz gösterileri kendi amaçları doğrultusunda saptırmayı adet haline getirdiğini belirtti.