Bolu'da kabus sürüyor! Valilik son rakamı açıkladı

Güncelleme:

Bolu Valiliği, içme suyundan zehirlenen kişi sayısının 130'a yükseldiğini açıkladı. Bir kişinin hayatını kaybettiği olayda 17'si yoğun bakımda olmak üzere 58 kişinin tedavisi sürüyor.

Bolu Valilği, içme suyundan zehirlenmelerle ilgili son rakamı açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 24 Temmuz itibarıyla Bolu'daki hastanelere başvuranların sayısının 130'a yükseldiği belirtildi. Dün bu sayı 123 olarak açıklanmıştı.

Hastaneye başvuranların tedavilerinin devam ettiği aktarılan açıklamada, "71 vatandaşımızın tedavisi tamamlanmış olup 58 vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Vatandaşların tedavi süreçleri yakinen ve titizlikle takip edilmektedir" bilgisine yer verildi.

Açıklamada, Ankara'daki hastanede dün hayatını kaybeden 49 yaşındaki Eyüp E.'in ailesi ve sevenlerine yeniden başsağlığı temennisinde bulunuldu.

İÇME SUYU DEPOLARI VE ÇEŞMELER DEZENFEKTE EDİLECEK

Zehirlenmelerin artması üzerine İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 20 Temmuz'da Vali Erkan Kılıç başkanlığında toplandı.

Toplantıda, kentteki tüm içme suyu depoları ve çeşmelerinin dezenfeksiyon işlemlerinin beklenmeksizin çok acil şekilde yapılmasına ve depo klorlama cihazlarının kontrol edilerek çalışır vaziyette tutulması kararı alındı.

Köy su depolarının temizliğinin hassasiyetle yapılmasının devam edilmesi, suların klorlanması ve depo temizliğiyle ilgili işlemler için köy muhtarlarınca bir kişinin görevlendirilmesine karar verilirken, görevlendirilen kişilerin Valilik ve Kaymakamlıklara bildirilmesi gerektiği, konunun takibinin ise İl Özel İdaresi ile Kaymakamlıklarca yapılması kararlaştırıldı.

Bu kararların uygulanmasında ihmal ve kusuru görülenlere veya kararlara muhalefet edenlere Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi ve suç teşkil etmesi halinde TCK'nin 195. maddesi, ayrıca ilgili mevzuatın ilgili maddeleri gereğince işlem yapılarak idari ceza kesileceği kaydedildi.

Etiketler bolu zehirlenme