Borsa İstanbul 5 günün ardından yeni tedbirle açıldı

Borsa İstanbul 5 günün ardından yeni tedbirle açıldı
Güncelleme:

Depremin üçüncü gününde sert düşüşler ve tepkiler üzerine kapatılan Borsa İstanbul, bugün bir dizi tedbirle yeniden açıldı. Bugün yeniden açılan Borsa İstanbul güne yüzde 5.86 yükselişle açıldı.

Geçen hafta yaşanan deprem felaketinin ardından Pazartesi - Salı ve Çarşamba günleri defalarca devre kesen Borsa İstanbul'da işlemler Çarşamba günü de 2 kez devre kesmesinin ardından işlemler tamamen durdurulmuştu.

Borsa İstanbul çarşamba gününü yüzde 8.02 düşüşle 4.505 puandan kapatmıştı. 

Borsa İstanbul tarafından açıklanan karara göre Çarşamba günü gerçekleşen tüm işlemler iptal edilmişti. Pazartesi ve Salı günleri ise iptal edilmedi. Yatırımcılar ve piyasa aktörleri deprem felaketinin olduğu bölgede yatırımcıların yüzde 10'unun yaşadığını ve mağdur olmamaları için Pazartesi ve Salı günü gerçekleşen işlemlerin iptali için baskı kurmuştu. Ancak bu gerçekleşmedi. 

Bunun yerine bugün açılacak olan Borsa İstanbul'da depremin olumsuz etkilerinin yansımaması için Hazine ve Maliye Bakanlığı, Borsa İstanbul A.Ş ve Sermaye Piyasası Kurulu bir takım önlemler aldı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, şirketlerin hisse geri alımlarında stopaj vergisini sıfırladı. Karar dün yayınlanan mükerrer Resmi Gazete'de yayınlandı. Kararın ardından Borsa İstanbul'a kote olan şirketler geri alım miktarlarını açıklamaya başladı.

Bugün yeniden açılan Borsa İstanbul güne yüzde 5.86 yükselişle açıldı.