Boyuna aldanmayın, sizi anında öldürebilir !

Boyuna aldanmayın, sizi anında öldürebilir !

Mavi Zehirli Ok Kurbağaları, saniyeler içinde 150 insanı öldürebilir...

Canlı renkleri, 2,5 cm’lik sevimli görüntüsü ile kalbinizi hemen çalabilir ama Mavi Zehirli Ok Kurbağaları minicik boyuna rağmen dünyanın en zehirli hayvanı olma özelliğini taşıyor. Derisinde bulunan zehirle saniyeler içinde 150 insanı öldürebilecek güçteki kurbağalar,  İstanbul Akvaryum’un Amazon Yağmur Ormanları alanında sizleri bekliyor!

Dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum, konuk ettiği güzelliklerle ziyaretçilerini şaşırtmaya devam ediyor. Parlak ve canlı renkleri, minicik boyutları ile İstanbul Akvaryum’un gözdesi olan Mavi Zehirli Ok Kurbağaları da bunlardan biri. Çünkü bu minnacık güzellik dünyanın en zehirli hayvanı. Bilinen en etkili zehirden bile 250 kat daha güçlü olan Mavi Zehirli Ok Kurbağası, dokunulduğu anda vücuda 400 farklı alkali zehir yaymaya başlıyor. Zehir kana karıştığında ise 70 kiloluk bir insanı saniyeler içinde öldürebiliyor.

Derisindeki zehir ile 30 bin fareyi ya da 150 insanı öldürebilecek güçte olan Mavi Zehirli Ok Kurbağaları, karınca, sinek, tırtıl ve örümcek gibi türlerle besleniyor. Mavi Zehirli Ok Kurbağaları, İstanbul Akvaryum’un Amazon Yağmur Ormanları alanında merak edenleri bekliyor.