Bozcaada'nın tadı bu otelde çıkar

Bozcaada'nın tadı bu otelde çıkar
Güncelleme:

Söze önce Bozcaada’dan başlamak lazım. Ama nesini, nasıl anlatayım bilmiyorum…

MÖ 3.000 yılında kurulan, yani 5.000 yıllık bir geçmişi olan Bozcaada, burnumuzun dibinde bir cennet. Çanakkale’nin 50 Km. güneyinde olan Geyikli İskelesinden feribotla 30 dakikada ulaşıyorsunuz. Sonrası müthiş. Yeter ki doğayı sevin, denizi sevin.

20 yıldır, her yıl en az iki kere gittiğin Bozcaada’da en büyük sıkıntıyı hep otellerde yaşadım.

Adada 5 Yıldızlı otel yok.  Tabi iyi ki de yok. Çok sayıda 2 ve 3 yıldızlı otel ve pansiyon var. Ama, maalesef çoğu sorunlu.

Daha iki kez üst üste sorunsuz bir otel maceram olmadı. Aynı otel bile bir yıl iyi, ertesi yıl kötü olabiliyor. Temel  neden ya otelin eskimiş altyapısı, ya da eğitimsiz personel.

Geçen hafta, yine aklıma esti ve Cuma sabahı erkenden yola çıkıp adaya gittim. Tabi yine otel rezervasyonu yok.

Bozcaada'nın tadı bu otelde çıkar - Resim : 1

İlk olarak, geçen yıl kaldığım, 10 üzerinden 6 verdiğim otelin kapısını çaldım. Yer vardı ama, gecelik fiyat 150 liradan 250 liraya çıkmıştı. Resepsiyondaki gence nedenini sorduğumda ise,

“ Piyasa ekonomisi “ yanıtını aldım.

Oteli terk ettim tabi. Dışarı çıktığımda, gözüme biraz ileride, bahçe içinde şirin bir otel çarptı: “ Otel Flora “

Belli ki, yeni  bir oteldi. En büyük takıntım olan Klima konusu için, otelin yeni olması büyük bir güvenceydi.

İçeride beni Emine Hanım karşıladı. Bu güleryüzlü bayan, daha ben hiçbir şey sormadan, “ Gelin, otelimiz kendisini size anlatsın “ diyerek, bana oteli gezdirdi.

Bozcaada'nın tadı bu otelde çıkar - Resim : 2

Her şey; çok güzel, çok huzurlu ve çok yeniydi.

“ Tamam “ dedim. “ Fiyat ” dediğimde gülümseyerek, “ 150 TL desem sizi üzer miyim ? “ dedi.

Tabi hemen odaya yerleştim.

Otel daha 2 hafta önce hizmete girmiş. Odada, TV, Klima banyo sistemi sorunsuz çalışıyor. Odanın dekorasyonu insana huzur veriyor.

Sabah bahçedeki kahvaltı ise süper ötesi. İnanın, evinizde böyle bir kahvaltı edemezsiniz. Tüm ürünler adadan ya da yakın çevreden  ve sağlıklı. Otelin her şeyi olan Emine Hanım, yumurtayı istediğiniz şekilde; rafadan, yağda, omlet, menemen  nasıl isterseniz, hazırlıyor.

Bozcaada'nın tadı bu otelde çıkar - Resim : 3

Ayrıca kahvaltıda her gün ya gözleme ya da çiğbörek var. Pişiren, tabi yine Emine hanım. Hani “Emine hanımı alan yaşadı“ diyeceğim ama, artık geç, çoktan kapmışlar

7 odalı bu küçük otelin sahibi doktor bir çift: Mercan Kaplan ve Hanifi Kaplan. Bu oteli emeklilik günleri için hayal etmişler. Önce arsa alıp, sonra bu oteli yapmışlar.

Sonuçta, bu otelde çok keyifli bir tatil geçirdim. Her şey çok güzeldi. Otelin başka avantajları da var. Otel, adanın merkezi ile plajlar arasında. Ulaşım çok kolay. Otopark sorunu yok.

Oda fiyatları, mevsimine göre kişi başı 100 TL ve 200 TL arasında değişiyor. Son kuruşuna kadar değer. Eğer siz de benim gibi, iyi bir tatil için otelin önemi ne inanıyorsanız, Flora Oteli tavsiye ederim.

Bu arada hemen belirteyim. Ne Emine hanımı, ne de Mercan çiftini daha önceden tanımıyorum.

Kemal Gürses

www.florabozcaada.com
0 286 697 0606
0 506 633 1258

 
 

Seçiniz...