Bozkurt’ta Kutlu Doğum Haftası Coşkuyla Kutlanıyor

Bozkurt’ta Kutlu Doğum Haftası Coşkuyla Kutlanıyor

Hz. Peygamber (s.a.s)'in doğum yıldönümü Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde coşkuyla kutlanıyor.

Hz. Peygamber (s.a.s)'in doğum yıldönümü Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde coşkuyla kutlanıyor.

Bozkurt ilçe müftülüğü tarafından, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında, Sultan Düğün Sarayında bir konferans düzenlendi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen programda, "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" konusu işlenirken, Diyanet İşleri Başkanlığı Süreli Yayınlar Daire Başkanı Dr. Faruk Görgülü'nün sunduğu konferansa yoğun ilgi gördü.

Programın açılış konuşmasını yapan Bozkurt İlçe Müftüsü Abdurrahman Aydın, salonu dolduran kalabalığa seslenerek, "Bu akşam buraya bizi görmeye değil Allah Resulüne geldiniz. Kalbi O'nun muhabbetiyle dolu olan siz değerli misafirlerimize onun bir müjdesini vermek istiyorum. Kişi sevdiği ile beraber olacaktır. O'nun sevgisi bu akşam bizi böyle nasıl bir araya getirdiyse aynı sevgi onunla bizi Cennet'te de inşallah bir araya getirecektir." dedi.

Daha sonra Konferansını veren Diyanet İşleri Başkanlığı Süreli Yayınlar Daire Başkanı Dr. Faruk Görgülü'de toplumumuzdaki Hz. Peygamber sevgisini anlattı. Görgülü, "Millet olarak efendimiz Hz. Muhammed'e karşı ayrı bir muhabbet duyuyoruz. Milletimizin ona karşı ayrı bir muhabbeti, sevgisi var. Milletimiz bağrındaki peygamber sevgisini, muhabbetini şiirlere nakşetmiş, sanata işlemiş. Sanatın her bir yerine efendimizin muhabbeti nakşetmiştir. Sevinçte ve hüzünde onun mevlidini okuyoruz. Bu milletin genlerine kadar Hz. Peygamber sevgisi işlemiştir." diye konuştu.

Etkinlikler çerçevesinde, Türk Kızılayı Bozkurt Şubesi tarafından konferansa katılan misafirlere lokum ikram edildi ve İlçede Eğitim-Öğretim gören Afganistanlı öğrencilere gül takdim edildi. Konfernas'a Bozkurt Kaymakamı Murat Gökoğlu, Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, İlçe Jandarma Komutanı Fikret Dinç, İlçe Emniyet Amiri Zekeriya Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın sonunda davetlilere, Müftülük personeli tarafından Kutlu Doğum Aşı olarak pilav ve ayran ikram edildi.