Bu fotoğraf Sağlık Bakanı Koca'yı yalanladı!

Bu fotoğraf Sağlık Bakanı Koca'yı yalanladı!
Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aracı olmadan direkt olarak satın alındığını açıkladığı Çinli firma Sinovac'ın CoronaVac aşısının Keymen İlaç tarafından getirildiği ortaya çıktı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir 9 Aralık tarihinde Çin aşısının Türkiye’ye Keymen İlaç firması aracılığı ile getirildiğini ifade etmiş; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise bu iddiayı yalanlayarak ilaç anlaşmasının SİNOVAC ile Devlet Malzeme Ofisi arasında yapılan anlaşma ile ithal edildiğini ve aracı kullanılmasının söz konusu olmadığını belirtmişti.

Türkiye'ye bir kaç gün içinde gelmesi beklenen Çinli Sinovac şirketinden sipariş edilen Koronavirüs aşılarının görüntüleri yayınlandı. Aşılar üzerinde yazan 'aracı firma' ise dikkat çekti. CHP'li Murat Emir, "Bakan, 'Aracı yok' demişti. Oysa bugün gelen fotoğrafta kolilerin üzerinde Keymen yazdığını görüyoruz" diye tepki gösterdi.

Türkiye’ye gelecek CoronaVac aşısının üretildiği merkez görüntülendi. CRI Türk ekibi, Pekin’de aşının üretildiği merkezi görüntüledi.

Paketlerin üzerinde isimler görüldü

Görüntülerde ise dikkat çeken bir detay yer aldı. Daha önce ilaçların getirilmesinde aracı kullanılmayacağı açıklanmasına rağmen paketlerin üzerinde ‘Keymen’ firmasının adının yazıldığı görüldü.

Bu fotoğraf Sağlık Bakanı Koca'yı yalanladı! - Resim : 1

CHP'li Emir: Bir kere de söylediğiniz doğru çıksın 

Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya tepki gösterdi. Emir, şu ifadeleri kullandı;

Sağlık Bakanı’na aylardır “Çin aşısında aracı firma olacak mı?” diye soruyoruz. Keymen İlac’ın aşıyı getirdiğini söylediğimizde de Bakan, “Aracı yok” demişti.

Oysa bugün gelen fotoğrafta kolilerin üzerinde Keymen yazdığını görüyoruz. Bir kere de söylediğiniz doğru çıksın.

Bu fotoğraf Sağlık Bakanı Koca'yı yalanladı! - Resim : 2

 

CHP'li Emir, 1973'te kurulan Keymen İlaç’ın AKP'ye yakın bir firma olduğunu iddia etti.