Bu hediyeler 'kalpten' veriliyor

Bu hediyeler 'kalpten' veriliyor

Fotoğraf sanatçısı Ayşe Çölgeçen, Ugandalı çocuklarla gerçekleştirdiği sergisini açmaya hazırlanıyor.

'Gifts From Your Heart' projesiyle Senegal ile Rotterdam arasında köprü kuran fotoğraf sanatçısı Ayşe Çölgeçen, Ugandalı çocuklarla gerçekleştirdiği 2. sergisi ile Hollanda'da büyük yankı uyandırdı. Sanatçının fotoğraf sergisi 18-24 Nisan tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Yüksel Sabancı Kültür Merkezinde açılacak.

Hollandalı ve Afrikalı çocukları aynı elbiselerle ve oyuncaklarla görüntüleyen Çölgeçen'in çocuklara verme duygusunu aşılamayı hedefleyen sergisi Hollanda'da yoğun ilgi gördü.  Yardımsever çocukların Afrikalı arkadaşlarına hediye ettiği elbise ve oyuncakların Senegal ve Ugandalı çocuklara hediye edilirken çekilen fotoğraf kareleri sergiyi gezenlere duygu dolu anlar yaşattı.

İki dünya arasındaki bağı  kuvvetlendirmek için bu projeyi başlattıklarını belirten  Çölgeçen şunları söyledi: "Çalışma sırasında çocukların ne kadar heyecanla eşyalarını hediye ettiklerini gördüm. Buna karşılık gerek Senegal gerek Uganda'daki çocuklarınsa hediyeleri alırken verdikleri tepki, en ufak bir hediyede gözlerindeki parıltı ve duydukları mutluluk sergimizin odak noktası oldu. Oradaki bir çocuğa hediye ettiğimiz  son kalan ayakkabı ayağına olmayınca bile yine de sımsıkı tutması ve bırakmaması bizi duygulandırdı."

Hollanda’da yaşayan çocukları için çok kullanmadığı bir oyuncağını vermenin çok ciddi sorun doğurmadığını, fakat bu oyuncağın Senegal’deki çocuklarda büyük sevince neden olduğunu hatırlatan Çölgeçen, “Amacımız hediyeler vesilesiyle arada bir dostluk bağı ve kardeşlik bağı oluşturmak" diye konuştu. Fotoğraf sanatçısı Ayşe Çölgeçen'in Afrikalı çocuklar konusunda farkındalık oluşturan çalışmasının üçüncü etabının açılışı ise İstanbul’da 18-24 Nisan 2016 tarihleri arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Yüksel Sabancı Kültür Merkezinde yapılacak.

Ayşe Çölgeçen kimdir?

Hollanda, Den Haag şehrinde doğdu. Çocukluk ve gençliği bu şehirde geçen Çölgeçen master için İngiltere’de bulunduğu zamanda, sokak-fotoğrafçılığına başladı.  Avrupa turu ile insanlar üzerine çalışarak portre fotoğrafı gerçekleştiren Çölgeçen. 2015'te bun yana Afrika fotoğraflarından oluşan 'Gifts From Your Heart' projesiyle tanınıyor. Ünlü fotoğrafçı ayrıca instagram'da Colgecenphotography sayfasından yayın yapıyor.

'Gifts From Your Heart' projesiyle Senegal ile Rotterdam arasında köprü kuran fotoğraf sanatçısı Ayşe Çölgeçen, Ugandalı çocuklarla gerçekleştirdiği ikinci sergisi ile Hollanda'da büyük yankı uyandırdı. Hollandalı ve Afrikalı çocukların aynı elbiselerle ve oyuncaklarla görüntülediği fotoğraflar Hollanda'da yoğun ilgi gördü. Çocuklara verme duygusunu aşılamayı hedeflediğini söyleyen Çölgeçen elbise ve oyuncaklar bir duygusal köprü oluştuğunu belirtti. İlk sergiden sonra büyük ilgi gören projenin ikinci sergisi Uganda temasını işledi.