Bu kış hem keyifli bir tatil yapın hem de şifa bulun!

Bu kış hem keyifli bir tatil yapın hem de şifa bulun!

Türkiye’de son yıllarda sayıları artan termal tesisler hastalıkların tedavisinde alternatif oluşturmasının yanı sıra huzurlu bir tatil imkanı da sağlıyor.

Zamanla, sosyal yaşamımıza, çalıştığımız işe, bulunduğumuz ortama, beslenme alışkanlıklarımıza, fazla kilolarımıza, stres ve diğer birçok sebeplere bağlı olarak vücudumuzda çeşitli ağrılar baş gösterebilir. Bu ağrılar birçok hastalığın habercisi veya direkt sebebi olabilir. İşte bu gibi durumlarda bir hekim kontrolünden sonra tatil tercihinizi “Termal Tatil” olarak değiştirmeniz size birçok faydalar sağlayacaktır.

Tedavi amaçlı kullanılan ve ciddi turizm potansiyeli sunması nedeniyle eskiden hamamlarda ve kaplıcalarda yürütülen bu hizmet artık birçok imkanın sunulduğu komplekslere dönüşen termal tesislerde veriliyor.

İstanbul’a en yakın kaplıca bölgesi Yalova’nın Termal ilçesinde bulunan, bölgenin en iyi ve rakipsiz muhteşem manzarasına hakim Thermalium Wellness Park  Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıfat Coşkuner ıhlamur ve kestane ağaçları içerisinde Gökçe Barajı’nın üzerinde  80 oda ve 5’er odalı 2 villasıyla üstün hizmet kalitesiyle herkesi bu sömestr tatilinde de Thermalium’a beklediklerini belirtiyor.

Termal Kaplıca sularının iyi geldiği hastalıklar neler?

Termal Kaplıca suları yerin altından sıcaklığı 60°C ve üzerinde çıkarlar. Çeşitli gazları, mineralleri, tuzları ve radyoaktif maddeleri içeren yeraltı kaynaklarına termal denir. Bunun haricinde maden sularının yeryüzüne çıktığı kaynağa kaynarca, çevresinde kurulan tesislere de kaplıca ya da ılıca denir. Banyo ve içme kürleri aracılığıyla kullanılır ve birçok hastalığa iyi gelir. Termal suların özellikleri saymakla bitmeyecek kadar çeşitli hastalıkların tedavisi için binlerce yıldır kullanılan yöntemlerden biridir.

Türkiye’nin en büyük termal tesislerinden Yalova’da bulunan Thermalium Wellness Park  Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıfat Coşkuner’de  Termal Kaplıca sularının faydalarını şu şekilde anlatıyor!

Karaciğer hastalıkları

Kronik döneme geçiş ve kronikleşmiş karaciğer hücresel iltihabi hastalıklarda Termal Kaplıcaları yararlı bir tedavidir. Çocuklardaki bağırsak gelişimi bozukluğu ile karakterize Coliaki sendromunda olumlu sonuç alınır. Karaciğer hücrelerinin hepatitten korunmasında, hepatit sonrası tedavisinde, Kaplıca kürü genel etkisi ile karaciğerin hücrelerinin hayati fonksiyonlarını uyardığı gibi banyo suyunun ısısı, deriden geçen ionlarının doku enzimlerinin aktivasyonlarını hızlandırması söz konusudur.

Safra yolları ve kesesinin yetersizlikleri ve kronik iltihaplarında da Termal kaplıcalarının olumlu etkisi vardır.

Mide ve Bağırsak Hastalıkları

Hipoasidite ve hiperasiditeye bağlı hazımsızlık şikayeti olanlar Termal kaplıcalarından yararlanırlar. Kronik Gastrit, nezlevi bağırsak iltihapları, kronik enterit, spastik kolit, asabi kaynaklı kabızlıklar. Bağırsak parazitleri, bağırsak salgısı ve safra yetersizliği ile sindirim bozukluğuna bağlı ishaller, hemoroidlerde , özel uygulama yöntemleri ve içme kürleri ile birlikte faydalıdır.

Beslenme- Metebolizma Hastalıkları

Dengesiz beslenme sonucu ortaya çıkan şişmanlık'da Termal kaplıcaları faydalıdır. şişmanlığın koplikasyonları olan artrozik şikayetler tedavi görür, mide , bağırsak, karaciğer, böbrek fonksiyonları düzenlenir.

Diyabet hastalıkları

Diyetle veya ağızdan antia-diabetik ilaçlarla kan şekeri düzenlenmiş, şişman veya yaşlı diyabeti, dışarıdan insuline gerek duyulmadığı dönemlerde Termal kaplıcalarından istifade eder. Banyo ve içme kürleri ile kan şekeri düşer.

Böbrek Hastalıkları

Kronik nefrit, kronik sistit ve kronik prostatitte ve böbrek taşlarında faydalıdır. İçme kürleri , lokal kompreslerle banyolar , özellikle böbrek taşlarında en uygun tedavi yöntemidir.

İstanbul’a en yakın en kaliteli tesis: Thermalium Wellness Park Hotel

Otel, sağlık açısından ödül almış şifalı termal suyu ile ünlü Yalova’nın Termal ilçesinde, Yalova şehir merkezine yaklaşık 10 km, İstanbul'a 60 dk Bursa'ya 50 Dk mesafede bulunuyor. Ayrıca otelin spa bölümünde orman ve göl manzarasına sahip bol oksijenli jakuzileri yoğun talep görüyor.