Bu kitap sağlığınızı tehlikeye atabilir !

Bu kitap sağlığınızı tehlikeye atabilir !

Grinin Elli Tonu (Fifty Shades of Grey) serisinin tamamını okuyan kadınlar, birden fazla partner sahibi olmaya ve aşırı içki içmeye yatkın.

Dünyada geniş bir okuyucu kitlesine sahip Fifty Shades of Grey/ Grinin Elli Tonu adlı roman serisinin tamamını okuyan kadınlarla yapılan bir araştırmanın sonuçları şaşırttı. Michigan Eyalet Üniversitesi\'nden uzmanların yaptığı araştırmaya göre, E.L. James\'in ses getiren serisini okuyan 18 ila 24 yaşındaki kadınlar birden fazla partner sahibi olmaya ve aşırı içki içmeye yatkın.

Daily Mail \'in haberine göre, araştırmada Grinin Elli Tonu\'nun genç kadınların psikolojisi üzerinde etkisi olduğu ortaya çıktı. Araştırmacılar, romanı okuyan kadınların, okumayanlara göre yeme bozukluğu işaretleri gösterme ve sözlü şiddet uygulayan partnerlerle birlikte olmaları ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

ARAŞTIRMA BİR İLK 

Michigan Eyalet Üniversitesi\'nden araştırmacı Amy Bonomi, \"Eğer kadınlar romanı okumadan önce yeme bozuklukları yaşıyorsa, Grinin Elli Tonu\'nu okumak bu semptomları yineler ve bununla bağlantılı olan travmayı kötüleştirebilir. Aynı şekilde, eğer romanı araştırmamızda ortaya çıkan sağlık sorunlarını yaşamadan önce okumuşlarsa, kitabın bu davranışların başlangıcını etkilemiş olması muhtemel\" sözleriyle araştırma sonuçlarını yorumladı.

18 ila 24 yaş arasındaki 650 kadınla çalışan araştırmacılar, romanı okuyanlarla okumayanları karşılaştırmış. Buna göre serinin ilk romanını okuyanların, kendilerine bağıran veya hakaret eden partnerlere sahip olma ihtimali okumayanlardan yüzde 25 daha fazla. Serinin tamamını okuyanların aşırı içki içme olasılığı, okumayanlara göre yüzde 65; hayatları boyunca beş veya daha fazla partnerle birlikte olma ihtimalleri ise yüzde 63 oranında daha fazla.

Journal of Women\'s Health dergisinde yayımlanan araştırma, roman serisiyle sağlık sorunları arasındaki ilişkiyi inceleyen ilk çalışma olma özelliğini taşıyor. Araştırmanın tartışma yaratması bekleniyor.

Hürriyet