Bu mu FETÖ ile mücadele: Bakanlık'ta bir FETÖ şüphelisi...

Bu mu FETÖ ile mücadele: Bakanlık'ta bir FETÖ şüphelisi...
Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin geçen yıl Daire Başkanı olarak atadığı, Sermaye Piyasası Kurulu’nda hakkında "belgede sahtecilikten" suç duyurusu bulunan ve hakkındaki FETÖ soruşturması süren ismin resmi görevinden alınmasına karşın kendisine ait bir odasının olduğu ve alınan kararlarda etkili olduğu iddia edildi.

Hakkında açılan FETÖ soruşturması süren ismin kamuda 5 yıl görev yapma şartını yerine getirmemiş olmasının yanı sıra, Bakanlığa atanmadan önce çalıştığı şirketteki faaliyetleri nedeniyle SPK tarafından hakkında suç duyurusu bulunduğu ortaya çıkmıştı. Hakkındaki tartışmaların ardından geçen yılın Haziran ayında resmi görevinden alınan Ercan’ın, görev geçmişine dair yeni bilgiler ortaya çıktı.

Cumhuriyet’in ulaştığı bilgilere göre, Bakanlık çalışanının FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra TMSF tarafından el konulan Bakanlar Medya AŞ’nin yönetim kurulu üyesi ve yöneticisi olduğu tespit edildi. Savcılık, zanlının şirketin yönetimine giriş tarihinin, “2015 yılı sonrasında olduğunun” uyarısını yaptı.

Zanlının ın, 17/25 Aralık’tan sonra şirketle aktif bağının olması ve şirketin de Bank Asya hesap hareketlerinin aktif olması dikkat çekti. Hakkındaki “FETÖ dosyasında”, bir ihbarcının 2 Mayıs 2019’da verdiği ifadelerine de ulaşıldı.

İhbarcı, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nda görevli Daire Başkanı'nı  ‘FETÖ mensubu’ olarak düşündüğünü” iddia etti. İhbarcı, FETÖ’cü olduğunu düşündüğü Y.Ç’nin yaptığı telefon görüşmesinde, “Normalde ABD’den bizim hocalarımız geliyordu şimdi gelemiyorlar. Üzülmeyin şu an yollar kapalı.

Seçimlere hazırlanıyoruz ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı devirip gümbür gümbür geleceğiz” sözlerini sarf ettiğini ve konuşmalar esnasında da bu ortamda bulunduğunu ileri sürdü.

BAKANLIKTA HÂLÂ AKTİF

Hakkındaki FETÖ soruşturması devam eden ismin resmi görevlerinden alınmasına karşın, bakanlıkta aktif olarak görev yaptığı, kapısında adı bulunmayan bir makam odasının olduğu, resmi danışmanlığı olmamasına karşın birimlere talimat verdiği iddia edildi. Hatta zaman zaman Bakan Pakdemirli ile görüşmelere katıldığı ve Pakdemirli’nin imza yetkisini taşıyacak kadar yakınında olduğu ileri sürüldü.

Daire başkanlığı döneminde Bakanlıktaki yüksek bütçeli birçok ihaleyi yasaya aykırı biçimde, rekabet olmaksızın “pazarlık usulü” yaptığı, Sayıştay denetçilerinin toplamda 222 milyon TL’lik ihalenin pazarlık usulüyle yapılması konusunda Bakanlığı uyardığı gündeme taşınmıştı.

Cumhuriyet