Bu Murat 131 başka

Bu Murat 131 başka

Adana'da Ferrari tutkunu bir adam Murat 131'i modifiyeyle Ferrari'ye benzetti..

Adana'da Ferrari tutkunu bir kişi 19 bin YTL harcayarak modifiye ettirdiği Murat 131 marka otomobiline Ferrari görünümü kazandırdı.

Adana'da eski otomobillerinde konforu artırmak isteyen araç sahipleri, modifiye firmalarına başvurarak otomobillerinin farklı bir görünüme kavuşturuyor. Murat 131'i adeta Ferrari gibi modifiye ettiren araç sahipleri, dış görünümünden motor gücüne, egzoz sisteminden fren disklerine kadar birçok aksam ve aparatları değiştiriyor.
Bu Murat 131 başka - Resim : 1
Araçlarının içine buzdolabı yerleştiren, koltuk döşemelerini yenilettiren, klimalarını değiştiren, tavanı açtırarak sunroof taktıran, güneş ışınlarının etkisini azaltmak için camlarını filtre ile kaplatan otomobil sahipleri, bu işlemlerin karşılığında, kullanılan malzemenin kalitesine göre 5-20 bin YTL arasında harcama yapıyorlar.

Sürücüler, sadece bu işlemle sınırlı kalmayarak, araçlarının performansının yükselmesi için motor manifoltları, egzoz sistemi, enjeksiyon cipleri ve hava filtrelerinde değişiklik yaptırıp, fren diskleri, helezon kitleri ve kamlarda değişiklikle yol tutuş güvenliğinin artmasını sağlıyorlar.

Adana'da 1978 model Murat 131 sahibi 30 yaşındaki Murat Kahim de otomobiline modifiye yaptıran kişilerden biri. Murat Kahim kendisiyle yaşıt olan Murat 131 marka otomobilinin Ferrari'ye benzemesi için hiçbir masraftan kaçınmamış.

Bu Murat 131 başka - Resim : 2
Bunun için 19 bin YTL para harcadığını belirten Kahim, "Ben küçüklüğümden beri Ferrari tutkunuyum. Ancak maddi imkanım el vermediği için Ferrari yerine 78 model Murat 131 aldım. Bu otomobilimi bu nedenle Ferrari'ye benzetmeye çalıştım. Otomobilimin baştan ayağa her şeyini değiştirdim. İlk önce kabin ve karoserde bir takım değişiklikler yaptırarak, yukarı doğru ve ters açılan kapılar ile motifli çamurluk ve motor kaputlar monte edilerek aracıma dış görünüş olarak Ferrari görünümü kazandırdım. Bu işlemleri, bükme ve pres gibi herhangi bir alet kullanılmadan, çekiç ile farklı şekiller verilerek yaptırdım. Araçta bunaltıcı yaz aylarında buz gibi içecek içmek, doğanın serinliğini sunroof ile aracıma yaydım" diye konuştu.