Bu uçak artık Bursa’da üretilecek

Bu uçak artık Bursa’da üretilecek

Bundan sonra Bursa'da üretimi yapılacak olan AQUILA marka 'A-211' eğitim uçağı basına tanıtıldı.

Bursa’nın Yenişehir ilçesindeki havalimanında tanıtımı yapılan AQUILA marka 'A-211' eğitim uçağı bundan sonra Bursa’da üretilecek. Uçağın Bursa’da üretilmesi aşamasında önemli katkıları olan B Plas CEO’su Celal Gökçen, iki kişilik eğitim uçağının yapımı serüvenlerine bir yıl önce başladıklarını söyledi. Uçağın saatte 205 kilometre hızla uçtuğunu anlatan Gökçen, “Sınıfında en iyi olan bu uçak, pilotların eğitimi için çok önemli. Şu anda ayda 2 uçak üretmeyi düşünüyoruz. Uçuş eğitimler için İngiliz Hava Kuvvetleri'ne 5 adet uçak verdik. Bu projemizi ileriye yönelik daha da geliştirmeyi düşünüyoruz. İlk olarak uçağın motorunu geliştirmeyi hedefliyoruz.Daha sonra uçağın iç dizayni ile çalışmalar yapacağız. 95 oktan süper benzin ile çalışan bu uçak 100 kilometrede 16 litre benzin tüketiyor" dedi.

Gökçen, eğitim uçaklarının fiyatlarının 165 ile 230 bin euro arasında değiştiğini belirtti.

“BURSA SİVİL HAVACILIĞIN MERKEZİ OLACAK”

Tanıtım töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de geçen yıl yaptıkları girişimle Gökçen ailesinin AQUILA firmasını satın almalarına vesile olduklarını söyledi. Altepe, kentte havacılık konusunda da atılım yaptıklarını belirterek, “Artık bu uçak Bursa'da üretilecek ve Bursa havacılık konusunda da önemli bir merkez olacak. Yenişehir ve Yunuseli Havaalanı'nın havacılık konusunda önemli bir merkez olması hedefleniyor" diye konuştu. 

HEDEF 100 UÇAK

Konuşmasında, Bursa'yı havacılık sektöründe ileriye taşıyacaklarını belirten Altepe, "Bizim hedefimiz yılda 100 uçak üretmek. Yaşanan süreç, bunu kısa sürede gerçekleştireceğimizi gösteriyor " dedi. 

 

DHA