Budapeşte'de Osmanlı Kıyafetleri Defilesi Düzenlendi

Budapeşte'de Osmanlı Kıyafetleri Defilesi Düzenlendi

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü tarafından İtalyan Kültür Merkezi'nde düzenlenen defileye Macarlar büyük ilgi gösterdi

BUDAPEŞTE (AA) - Kanuni Sultan Süleyman'ı anma programı kapsamında Budapeşte'de Osmanlı kıyafetleri defilesi düzenlendi

Kanuni Sultan Süleyman'ın vefatının 450'nci yıl dönümü dolayısıyla Yunus Emre Enstitüsü tarafından İtalyan Kültür Merkezinde Osmanlı kıyafetleri defilesi gerçekleştirildi.

Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, programın açılışında yaptığı konuşmada, son dönemde Macaristan'da vizyona giren Türk dizilerine Macarların büyük rağbet gösterdiğini söyledi.

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi Müdürü Yakup Gül ise Kanuni Sultan Süleyman'ın vefatının 450'nci yıl dönümü münasebetiyle 2016'nın Kanuni yılı ilan edildiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü olarak 2016 yılı içerisindeki kültürel faaliyetleri bu minvalde gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Dünden bugüne Osmanlı kıyafetleri defilesinin amacı 600 yıllık bir devletin giyim kültürünü, özel hazırlanmış kıyafetlerle dost Macar halkına tanıtmaktır.''

Programın sponsorlarından Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilisi Ahmet Akyüz ise Macar halkının Türklere olumlu yaklaştığını ve bugün düzenlenen etkinliğe kendilerinin de kıyafetlerin yanı sıra Osmanlı dönemi Türk tatlıları ve içecekleri ile katkı sunduklarını söyledi.

Macar halkının büyük ilgi gösterdiği programa, Azerbaycan Büyükelçisi Vilayat Guliyev, KKTC Budapeşte Büyükelçisi Selda Çimen, Konsolos Necmi Özkan'ın yanı sıra çok sayıda üst düzey davetli katıldı.