Burhaniye De Yeni Terminal İnşaatı

Burhaniye De Yeni Terminal İnşaatı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediye tarafından yapılması planlanan şehirlerarası otobüs terminali inşaatına başlandı. Geçtiğimiz aylarda ihalesi tamamlanan terminal inşaatının temel kazısı başladı.

- Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediye tarafından yapılması planlanan şehirlerarası otobüs terminali inşaatına başlandı. Geçtiğimiz aylarda ihalesi tamamlanan terminal inşaatının temel kazısı başladı.

Burhaniye de Çanakkale-İzmir karayolunun kenarındaki Toptancı Hali yanında 6 bin 300 metre kare alana sahip olan yeni otogar radye alan üzerine oturtulacak. 300 günde teslim edilecek olan yeni otogarın, 10 adet bilet satış ofisi ve 10 adet kendine ait ofislerden oluşacağı açıklandı. Galeri sistem olarak planlanan otogar, 10 peron, 4 adet servis parkı yeri ve taksi park yerleri yolcu otoparkı, engelli otoparkı ve personel otoparkına sahip olacak. Modern bir görünüşe sahip olacak şehirlerarası otobüs terminali ayrıca teknoloji çağının bütün gereksinimlerine cevap vererek Burhaniye Terminalini kullanacak yolculara üstün hizmet sağlayacak. İnşaatın başladığını açıklayan Belediye Fen İşleri Müdürlüğünde görevli İnşaat Mühendisi Erman Çalış, yeni otogarın şehir içi trafiği rahatlatacağını söyledi. Şehirlerarası çalışan otobüslerin şehir içi trafiğine girmeden E87 karayolundan işleyeceklerini bildiren Çalış, yeni otogara giren araçların giriş ve çıkışlarının da kontrol altında olacağını belirtti.