Bursa Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Kosovada

Bursa Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Kosovada

/span>- KOSOVA Demokratik Türk Partisi’nin (KDTP) davetlisi olarak gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Prizren, Priştine ve...

/span>- KOSOVA Demokratik Türk Partisi’nin (KDTP) davetlisi olarak gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Prizren, Priştine ve Vıçıtırın’da gösteri düzenledi.

Prizren’de çok sayıda davetlinin katıldığı konser büyük ilgi gördü. Prizren’in Maraş semtindeki çay bahçesindeki konserde, Bursa Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisi davetliler tarafından ilgiyle izlendi. Gecede Prizrenli ses sanatçısı Şevki Kazaz da konser verdi. Yaklaşık 2 saat süren konserde Bursa Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterinin yanı sıra şarkıları ilgi gördü. KDTP ev sahipliginde Kosova’ya gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun konseri Prizren yanı sıra Priştine ve Vıçıtırın’da da gösteriler gerçekleştirdi.

Toplam 40 kişiden oluşan Bursa’nın Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Türkiyeyi başarıyla temsil ettiği Avrupa turnesi ardından Kosova’ya geldi. Kosova Demokratik Türk Partisinin girişimiyle Kosova’ya gelen topluluk, Prizren ve Vıçıtırın kentlerinde verdikleri konserin ardından, başkent Priştine’nin ulusal tiyatrosu salonunda Priştine Türk seyircisi ile buluştu. Konserde, Kosova Ticaret Bakan yardımcısı ve KDTP Priştine Şubesi Başkanı Cüneyd Ustaibo, KDTP Prizren Şubesi Başkanı Levent Buş, Türkiye Büyükelçiliği temsilcileri, Bursa Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Cemil Eker Beşkardeşler ve 500’e yakın seyirci hazır bulundu. Konserden önce hazır bulunanları Bakan Yardımcısı Cüneyd Usatibo ve Bursa Büyükşehir Belediyesi danışmanı Cemil Eker Beşkardeşler selamladı. Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu çeşitli yörelerden halk danslarını sergiledi. Arada türkü söyleyen Ayşegül Neval seyircileri coşturdu. Konser halk danslarıyla devam ederken, seyirci alıkşlarıyla tempo tuttu. 2 saat süren konserde sonrası seyirciler dakikalarca Bursalı ekibi ayakta alkışladı.

Konser ardından Ticaret Bakanı Yardımcısı ve KDTP Priştine Şubesi Başkanı Cüneyd Ustaibo, "“Umarım bu konser halkımızı memnun etmiştir. Çok güzel bir konser olduğu. Anadolu Ateşini andıran bir konser oldu. bizlerde kendilerine en içtenli teşekkürlerimizi sunarız" dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi danışmanı Cemil Eker Beşkardeşler, "Soydaşlarımız, akrabalarımızla bir araya gelmek istedik. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepi’nin buraya çok büyük ilgisi, alakası ve hizmetleri var. Buradan kendisine teşekkür ediyoruz. Akraba olan, aynı soydan gelen insanlar, aynı kültüre sahip, aynı inanca sahip insanlar tabiki sık sık bir araya gelmeli. Bursa olarak, biz bundan böylede Kosova’ya hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bursalı iş adamları Beşkardeşler aracılığıyla destek amaçlı ilkokula yeni kaydına yapan öğrencilere okul malzemesi de gönderdi. Bursalı iş adamlarını tarafından gönderilen okul malzemeleri ilk okula yeni kayıt yaptıracak birinci sınıf öğrencilere dersler başladığı dönemde dağıtılacak.

DHA(AÖ/İD)