Bursa saldırısında flaş iddia ! Hedef o muydu ?

Bursa saldırısında flaş iddia ! Hedef o muydu ?

Bursa'daki canlı bomba saldırırsının hedefinin Almanya Başbakanı Merkel'inn eşi olduğu iddia edildi.

Bursa'daki canlı bomba eyleminin hedefinin Almanya Başbakanı Angela Merkel’in eşi Prof. Dr. Joachim Sauer olduğu da iddia ediliyor. Sauer, canlı bombanın patladığı gün Uluslararası Kataliz Konferansı için Bursa’ya gelmişti.

Bursa'da yaşanan canlı bomba saldırısına dair pek çok iddia ve detay ortaya çıkmaya başladı. Canlı bombanın hedeflerinden birisinin de Almanya Başbakanı AngelaMerkel’in eşi Prof. Dr. Joachim Sauer olabileceği belirtiliyor. 

Nitekim Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) ev sahipliğinde İstanbul Üniversitesi ve Kataliz Derneği işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Kataliz Konferansı, yurt dışından da alanında öncü pek çok bilim insanını ağırlıyor.

Petrokimya devi şirketleri de bir araya getiren kongreye başta Almanya BaşbakanıAngela Merkel’in eşi Prof. Dr. Joachim Sauer olmak üzere, Prof. Dr. İr. K.P. De Jong, Prof. Dr. Ümit Özkan, Prof. Dr. Fabrizio Cavani, Dr. Volkan Değirmenci, Yrd. Doç. Dr. Alper Uzun konuşmacı olarak katıldı. 28-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenen kongrenin ana konuları arasında sürdürülebilir enerji ve alternatif yakıtlar için katalizörler, yenilenebilir kaynakların dönüşümü, hava ve su kirliliği kontrolünde kimyasal metotlar, petrol rafinasyonu ve petrokimyada yeni katalitik yaklaşımlar gibi günlük hayatı etkileyen konular ele alınıyor.