Büyükataman: Bingöl Üniversitesine Hikmet Tekin’in Adı Verilsin

Büyükataman: Bingöl Üniversitesine Hikmet Tekin’in Adı Verilsin

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bingöl Üniversitesi'ne, 12 Eylül öncesi terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden MHP'li Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin'in isminin verilmesini istedi.

- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bingöl Üniversitesi'ne, 12 Eylül öncesi terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden MHP'li Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin'in isminin verilmesini istedi.

MHP Genel Sekreteri Büyükataman,MHP Bingöl eski Belediye Başkanı Hikmet Tekin’in şehadetinin yıldönümü ve adının Bingöl Üniversitesine verilmesine ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Büyükataman, Hikmet Tekin’in 1970’li yılların ülkücü gençlik liderlerinden birisi olduğunu vurgulayarak Tekin’in üniversitelerin sürekli işgal ve boykotlarla aşırı sol örgütlerin kontrolüne girdiği dönemde yüreğini ortaya koymuş bir idealist olduğunu vurguladı.

Hikmet Tekin’in, Türkiye’nin bir var oluş yok oluş mücadelesi içinde olduğu zor yıllarda milli olan tarafta, ülkücü hareketin içinde yer almış, mücadelede hep ön safta rol üstlenmiş değerli bir şahsiyet olduğunu ifade eden Büyükataman, şöyle konuştu: “Bingöl’ün MHP’li Belediye Başkanı Hikmet Tekin, edebiyle, dürüstlüğüyle, yürekliliğiyle gönülleri fethetmişti. 12.08.1979 tarihinde Ramazan ayında Bingöl’ün Genç İlçesinden Bingöl’e dönüşte bölücü komünist vatan hainleri tarafından arkadan ve önden iki araçla çapraz ateşe alınmış ve kahpece şehit edilmiştir. Hikmet Tekin’le birlikte annesi ve yine ülkücü davaya hayatını adamış kardeşi de şehit düşmüştür. İnandığı gibi yaşamış ve yaşadığı gibi şehit olmuştur.”

Büyükataman, ömrünü bölücülükle ve Türkiye Cumhuriyeti'ne küfür etmekle geçenlerin isimlerinin bir yerlere verildiğini öne sürerek Hikmet Tekin gibi ömrünü vatanına ve milletine adamış bir insanın adının da Bingöl Üniversitesi'ne verilmesi gerektiğini kaydetti.