Büyükşehir Belediye Binasına Engelliler İçin Sarı Şerit Çekildi

Büyükşehir Belediye Binasına Engelliler İçin Sarı Şerit Çekildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi binası içerisinde görme engelli vatandaşlar için kabartmalı sarı şerit uygulamasını hayata geçirdi.

- Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi binası içerisinde görme engelli vatandaşlar için kabartmalı sarı şerit uygulamasını hayata geçirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir belediyesi engelliler için kentte hayata geçireceği projelere ilk olarak belediye binasından başladı. Bina içerisine, engellilerin rahatça hareket edebilmelerini sağlamak için kabartmalı sarı şerit çekildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuşa ilişkin yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların kentsel yaşamını kolaylaştırmak, şehri engelliler için ulaşılabilir hale getirmek için seferber olduklarını vurguladı. Başkan Kocamaz, “Engeli ilk olarak kendi hizmet binamızda aşmamız gerekiyor ki, engelli vatandaşlarımız burada sıkıntı çekmeden gelip işlerini yapabilmeli. Biz kendi binamızda engelleri kaldırmadığımız sürece, kent genelinde yaptığımız çalışmalar hiç bir anlam ifade etmez. Birçok kamu kurum ve kuruluşunda engelli vatandaşlarımızın sıkıntı çektiğine şahit oluyoruz. Hepimizin birer engelli potansiyeli olduğumuzu unutmamamız gerekiyor. Bu nedenle belediye binamızın içinde her katta sarı şerit uygulamasını hayata geçirdik. Bir kentin yerel yöneticisi, tüm toplumu kucaklamalıdır. Önümüzdeki süreçte Mersin, Türkiye’ye örnek engelsiz bir şehir olacaktır” dedi.