ByLock operasyonunda 30 kişi gözaltında

ByLock operasyonunda 30 kişi gözaltında

ByLock kullandığı tespit edilen 30 kişi gözaltına alındı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine  ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında  Rize merkezli 6 ilde yapılan operasyonda  "ByLock" kullandıkları tespit edilen 30 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen  soruşturma kapsamında  İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla  Mücadele Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü  mensuplarının gizli ve örgütsel görüşmelerde kullandıkları "ByLock" programı  kullanıcısı 32 kişinin yakalanmasına yönelik Rize merkezli, Ankara, Mersin,  İzmir, Trabzon ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda, 1 emekli emniyet amiri, haklarındaki soruşturma nedeniyle  açığa alınan 1 komiser ve 5 komiser yardımcısı, 14 polis memuru, 3 astsubay, 1  uzman çavuş, 2 özel güvenlik görevlisi ve 3 özel sektör çalışanı toplam 30 kişi  gözaltına alındı.

Bu arada, ev ve işyerlerinde arama yapılan zanlıların telefon ile  bilgisayarlarının yedek bilgilerine ulaşıldığı, çeşitli belgelere de el konulduğu  öğrenildi.

Zanlıların bağlı bulundukları illerde sağlık kontrollerinin ardından  Rize'ye getirildiği, İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ise devam ettiği  bildirildi.

Öte yandan, soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan  bir öğretmen ve bir özel güvenlik görevlisinin ise aranmasına devam ediliyor.