ByLock'tan sonra şimdi de Acrobits ve Softphone

ByLock'tan sonra şimdi de Acrobits ve Softphone

FETÖ'nün iletişim ağı çökertildi. Örgüt üyeleri birbiriyle ByLock ile birlikte Acrobits ve Softphone adlı uygulamalarla da iletişim kurmuş.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan FETÖ çatı iddianamesinde örgütün haberleşme aracı olarak sadece ‘Bylock’ adlı programı kullanmadığı ortaya çıktı.

Star gazetesinden Tuğba Özkan'ın haberine göre iddianamede örgüt üyelerinin haberleşmek için Bylock’un yanı sıra Acrobits ve Softphone gibi programlarını da cep telefonuna yükledikleri, bu sayede güvenli kriptolu ve şifreli görüşmeler yapmayı hedefledikleri de yer aldı. 9 iletişim yöntemin kullanıldığı belirtilen iddianamede, bunlardan en güvenilir olanının ise canlı kurye olduğu aktarıldı.

İLK YÖNTEM YÜZ YÜZE

İddianamede örgütün birinci yöntem olarak ‘ru be ru’ (yüz yüze) iletişimi kullandığı, alınan kararların küçük kağıtlara yazıldığı daha sonra bunların imha edildiği vurgulandı. İkinci yöntem olarak da cep telefonlarının tercih edildiği belirtilen iddianamede, örgüt üyelerine ait hatların genelde başkası adına, ya da kontrolündeki kurum/kuruluş adına kayıtlı ve abone bilgilerinden gerçek kullanıcına ulaşılamayan numaralar olduğunun altı çizildi. Örgütün bir iletişim şeklinin ise kriptolu IP hattı olduğu, özellikle yurt dışındaki okullarla irtibatı kurabilmek için kiralık hatlar vasıtasıyla bunların kullanıldığa da iddianamede     yer verildi. Çatı iddianamede FETÖ’nün ‘Tibnot’ isimli programla Türkiye genelindeki bütün üyeleri üzerinden bilgiler topladığı da iddianamenin dikkat çekici detayı oldu. 

Star