Camilere saldırıyla ilgili Türkiye'den peş peşe açıklama

Camilere saldırıyla ilgili Türkiye'den peş peşe açıklama
Güncelleme:

Yeni Zelanda'da iki camiye yönelik düzenlenen saldırıyla ilgili Ankara'dan peş peşe açıklamalar geliyor.

Yeni Zelanda’da iki camiye silahlı saldırganlarca ateş açıldı.Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, saldırıda 49 kişinin hayatını kaybettiğini 48 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Sıcak gelişmeyle ilgili Türkiye'den ilk açıklama, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi .

Kalın'ın, Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Yeni Zelanda #Christchurch’te Nur Camine yapılan ırkçı ve faşist saldırıda onlarca kişi hunharca katledildi. 
Saldırıyı şiddetle kınıyor, ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. 
Bu saldırı, İslam karşıtlığının ve Müslüman düşmanlığının geldiği noktayı göstermektedir.

İslam ve Müslüman karşıtı İslamofobik söylemlerin sapık ve canice bir ideolojiye dönüştüğünü defalarca gördük. 
Dünya artık bu söylemlere karşı sesini yukseltmeli ve İslamofobik faşist terörizme dur demelidir.

Yeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar varYeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

FAHRETTİN ALTUN: ŞİMDİ TERÖRE KARŞI BİRLİK OLMA ZAMANI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki cami saldırılarını en güçlü şekilde kınadığını bildirdi. Altun, "Christchurch’daki terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Dua ve düşüncelerimiz kurbanlar ve sevdikleriyle. Terörün her türlüsüne karşı birleşme zamanı" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN SALDIRIYI KINADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni Zelanda'da Nur Camii'ne ve orada ibadet etmekte olan Müslümanlara yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Yeni Zelanda'da Nur Camii'ne ve orada ibadet etmekte olan Müslümanlara yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: "Yeni Zelanda’da camilere ve Müslümanlara yapılan saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İslam’a ve Müslümanlara yönelen fiili saldırı, nefret söylemi ve düşmanca tutumlar bir insanlık suçudur. Şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK

AK Parti Sözcüsü Çelik, Yeni Zelanda’da meydana gelen terör saldırısına ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada, “Yeni Zelanda Christchurch’te camilere yapılan ırkçı ve İslam düşmanı saldırılarda onlarca kişi katledildi. Bu canice saldırıyı şiddetle kınıyoruz, ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu saldırılar İslam düşmanı söylemler kullanan siyasilerin oluşturduğu atmosferin sonucudur.

Canilerin yayınladığı bildiri açıkça İslam düşmanlarının kullandığı tüm argümanları bir araya toplamış. İslam düşmanlığını yayanlar bunun bir din ve coğrafyayla sınırlı sonuçları olmayacağını göremiyorlar. Tüm insanlık, tüm dinler ve ülkeler için tehdit üretiyorlar.

Camilere düşmanlık üretenler, kiliseleri ve havraları da tehdit ediyorlar. Nefret ideolojisi tüm insanlığı hedef alır. İslam düşmanlığı sadece Müslümanlar için değil tüm insanlık için tehdittir. Bu canice saldırılara tüm dünya beraber tepki vermeli ve karşı koymalıdır. İslam düşmanlığı, insanlık adına mahkum edilmelidir” dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde iki camiye gerçekleştirilen terör saldırısı hakkında açıklamada bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde iki camiye gerçekleştirilen saldırılarda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı derin üzüntüyle öğrenilmiştir.

Bu hunhar saldırıları şiddetle lanetliyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına ve Yeni Zelanda halkına taziyelerimizi iletiyoruz.

Yeni Zelanda Hükümeti’nin, İslamofobi motifli olduğu anlaşılan bu saldırılara ilişkin soruşturmayı etkin şekilde yürüteceğine ve failleri bir an önce adalet önüne çıkaracağına inanıyoruz. Bu bağlamda, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’in yapmış olduğu açıklamayı memnuniyetle karşılıyoruz."

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Bu terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Bazı mevkidaşlarım ile görüşmelerde bulunacağım bu gibi saldırıların yeniden gerçekleşmemesi ve teröre karşı ortak travırda bulunulması hususunda alınacak önlemler ve gösterilecek tepkiler konusunda görüş alışverişinde bulunacağım." dedi.

Seçiniz...