Caminin elektriğini kestiler !

Caminin elektriğini kestiler !

Caferilerin gittiği İmam Ali Camii'nin elektriği kesildi, cemaat İlçe Müftülüğü'nü protesto etti..

Son aylarda dev bütçesiyle gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı İstanbul Bağcılar’daki İmam Ali Camii’nin elektrikleri 20 bin liralık borcu yüzünden kesildi.  TEDAŞ görevlileri tarafından dün elektrikleri kesilen caminin cemaati, akşam namazını mum ışığında kıldı.

ÖNCE NAMAZ SONRA PROTESTO

Akşam namazının ardından cemaat cami önünde toplanarak borcu ödemediği ileri sürülen İlçe Müftüsü’nü protesto etti.  Çoğunluğu gençlerden oluşan eylemci grup, yumruklarını havaya kaldırarak slogan attı. Camiden çıkan imam İbrahim Şeren ise eylemci gençlere seslenerek, taşkınlık yapmamaları yönünde uyardı.

Cami İmami İbrahim Şeren, “Şia gençliği vatanına, bayrağına bağlı olduğu kadar, dinine de bağlıdır. Kirli ellerini bu gençlerin üzerinden kaldırmaları gerekenler, kaldırmalıdır. Kardeş kanı akıtmayı hedefleyenlere devlet yetkilileri bu ülkenin bütün şehirlerinde dur demeli ve bu zihniyeti görevden almalıdırlar” dedi.

s-091.jpg

İmam Ali Camii Derneği Başkanı Musa Şeren ise Bağcılar Müftülüğü’ne tepki gösterdi. Şeren “Bağcılar Müftülüğü’nün ödemediği elektrik faturasını TEDAŞ ödememizi istiyor. Kaymakamımız ile görüştük, yapılanı doğru bulmadığını söyledi. Bağcılar Müftüsü ‘Bu camilerin 5 yıl önce Diyanet’e devrini istedim. Devretmedikleri için elektriklerini ödemiyoruz’ dedi. Dün elektriklerimiz kesildi. Ezan okumuyoruz. Mumlarla namaz kılıyoruz. Zorlanıyoruz. 35 yıllık bir camidir. 30 yıldır elektriği Diyanet tarafından ödenmiş. Son 5 yılın faturasını bizim ödememiz isteniyor. Diğer illerde de Diyanet tarafından ödeniyor. Bu müftünün mezhebî bir takıntısı var galiba. Bağcılar Müftülüğü’nün aldığı kararla ilçedeki 3 camide böyle bir şey var. Bizden camilerin Diyanet’e devrini istiyorlar” dedi. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.