Can Dündar'a saldırıda flaş gelişme !

Can Dündar'a saldırıda flaş gelişme !

Gazeteci Can Dündar'a adliye önünde silahlı saldırı olayıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılarından Abdullah Yurtsever tarafından hazırlanan iddianamede Can Dündar ve televizyon muhabiri Yağız Şenkal 'müşteki' sıfatıyla yer aldı. İddianamede saldırgan şüpheli Murat Şahin ile Şahin'i azmettirdiği öne sürülen S.B.ve H.E.C. 'şüpheli' olarak yer aldı. 18 sayfalık iddianamede şüphelilerin ve müştekilerin ifadelerine ayrıntılı olarak yer verildi.

TUTUKLU SANIĞIN 11 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ 

İddianamede, tutuklu şüpheli Murat Şahin'in 'Kasten yaralama', 'Silahla tehdit', 'Hakaret', '6136 sayılı Kanuna Muhalefet' suçlarından toplam 4 yıldan 11 yıla kadar hapsi istendi.

DİĞER 2 ŞÜPHELİNİN 7'ŞER YILA KADAR HAPSİ TALEP EDİLDİ

Azmettirmekle suçlanan diğer iki şüphelinin de 'Kasten yaralama' ve 'Silahla tehdit' suçlarından 2 yıl 8'er aydan 7'şer yıla kadar hapsi talep edildi.

SAVCILIK İDDİANAMEYİ ONAYLADI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı iddianameyi onayladı ve Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme, iddianameyi kabul ederse şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

6 MAYIS'DA SALDIRI OLMUŞTU

Can Dündar'a 6 Mayıs'ta Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde Murat Şahin tarafından silahlı saldırıda bulunulmuş, Can Dündar olaydan yara almadan kurtulurken, televizyon muhabiri Yağız Şenkal ise bacağından yaralanmıştı.