Can Dündar'dan Deniz Seki göndermesi !

Can Dündar'dan Deniz Seki göndermesi !

Can Dündar ve Erdem Gül için 'Umut Nöbeti' tutan gazeteci Nedim Şener'in görüşme talebine izin verilmedi.

Tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için Silivri Cezaevi'nde 'Umut Nöbeti' tutan gazeteci Nedim Şener'in Dündar ile görüşmesine izin verilmedi. Kendi de 13 ay Silivri'de yatan Şener'e Dündar içeriden bir not gönderdi. Dündar notunda hükümlü sanatçı Deniz Seki ile hapishanede dizi çekilmesine göndermede bulunarak, “Sevgili Nedim, gelmişsin girmene izin vermemişler. Keşke dizi çekmeye gelseydin. Kolay olurdu. Varol dostum. Sevgiyle. Can Dündar" ifadelerini kullandı.

Pınar Türenç, Nedim Şener ve Başar Yaltı, saat 11.00’da Silivri Cezaevi önüne gelerek nöbete başladı. Odatv soruşturması kapsamında yaklaşık 1 yıl Silivri Cezaevi’nde kalan gazeteci Nedim Şener de "Can Dündar ve Erdem Gül’ün yaptığının gazetecilik olduğunu herkesten fazla bu iddiaları ortaya atanlar biliyor. O yüzden iddiaların arkasında olan iktidar dahi bu tutuklamaları savunamıyorken, artık bu zulmün son bulması gerekiyor" dedi. 

566819f7c03c0e1834a670c6.jpg

Tecrit koşullarının son derece yanlış olduğunu belirten Şener, "Eminim ki bütün koğuşlarda kapasitenin üzerinde insanlar tutuluyor. İnsanlar yatacak yer bulamıyor. Ama Erdem’le Can, ayrı koğuşlarda yan yana tutuluyorlar. Oysa onların aynı koğuşta kalması en doğal hakları, çünkü aynı suçtan yargılanıyorlar" diye konuştu.

screenshot_2-033.png

CEZAEVİNE 3 KİTAP GETİRDİ

Cezaevinde kaldığında yazdığı ‘Baba Seni Neden Oraya Koydular, Gerçekler Hapsedilemez’ adlı kitaptan 3 adet getiren Nedim Şener, "Birini cezaevi müdürüne, ikisini de Erdem Gül ve Can Dündar’a hediye etmek için getirdim. Bu kitapta Silivri anılarını paylaştığım için belki onlara biraz faydası olur diye düşünüyorum" dedi.

BUNDA BÜYÜK BİR ADALET İŞARETİ GÖRÜYORUM

Nedim Şener, röportaj sırasında aldığı bir telefon sonrası da, "Arkadaşlar size bir haber vereceğim; Hrant Dink iddianamesi kabul edilmiş. Ben şuna seviniyorum; Hrant Dink cinayetini araştırdığım için, polislerin kurduğu bir komplo sonucu buraya gelmiştim. Bu ilahi bir adalet. Gözaltına alındığımda ‘Hrant için adalet için’ diyerek evden ayrılmıştım. Buradan çıktığım gün de ‘Hrant Dink için adalet için’ diye bağırmıştım. Bugün Can ve Erdem için buraya geldiğim an aldığım mesaj, Hrant Dink iddianamesinin onaylandığı oldu. Bunda büyük bir adalet işareti görüyorum " dedi. Açıklamaların ardından Türenç, Şener ve Yaltı, kitapların Erdem Gül ve Can Dündar’a ulaştırılması amacıyla cezaevi müdürüyle görüşmek için cezaevi kampüsüne girdi fakat kendilerine izin verilmedi.

Bunun üzerine Dündar Nedim Şener'e içeriden bir not gönderdi. Dündar notunda hükümlü sanatçı Deniz Seki ile hapishanede dizi çekilmesine göndermede bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Sevgili Nedim, gelmişsin girmene izin vermemişler. Keşke dizi çekmeye gelseydin. Kolay olurdu. Varol dostum. Sevgiyle. Can Dündar"