Çanakkale’de Zafer Haftası Kutlamaları Başladı

Çanakkale’de Zafer Haftası Kutlamaları Başladı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü ve ’’Zafer Haftası’’ kutlamalar, Çimenlik Kalesi’nde düzenlenen törenle başladı. Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak ve deniz suyu ile Türk bayrağından ol...

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü ve ’’Zafer Haftası’’ kutlamalar, Çimenlik Kalesi’nde düzenlenen törenle başladı. Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak ve deniz suyu ile Türk bayrağından oluşan kutsal emanetler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan götürülmek üzere Çanakkaleli atletlere teslim edildi.

Törene Vali Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, askerler, muharip gaziler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, “100. yılda millet olarak çok gururluyuz. 100 yıl önce, 16 büyük devlet kurmuş, büyük bir milletin son devleti olan Osmanlı İmparatorluğu’nun tarihten silinmesi, bu cennet vatanımızın işgal edilerek elimizden alınması için, Mehmet Akif Ersoy’un deyimi ile ’kimi Hindu kimi yamyam, kimi bilmem ne bela’ dedikleri İngiltere ve Fransa’nın öncülüğünde, haksız ve ahlaksız bir saldırısı ile milletimiz karşı karşıya kalmıştır. O zaman tek yürek olan milletimiz, evlatlarını, canlarından daha kıymetli olan evlatlarını bu vatan için feda etti. Burada savaşan şehitlerimiz, gazilerimiz, verebilecekleri en kıymetli hayatlarını bu vatan için feda etti. Bu milletin tek yürek olarak bu büyük zaferi kazandığını hepimiz biliyoruz. Geleceğimizin teminatı, gelecekte milletimizin idaresini ele alacak olan gençlerimizle, şanlı bayrağımızı ve bütün milletimizin yüreğinin bir parçası olan bu topraklardan sembolik bir toprak parçasını, büyük Türkiye’mizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a buradan göndereceğiz. Bugün bizim gurur günümüz, onur günümüz" dedi.

Konuşmaların ardından Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak ve deniz suyu ile Türk bayrağından oluşan emanetler, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan götürülmek üzere Çanakkaleli atletler Sinan Korkmaz ve Özlem Şahin’e teslim edildi. Protokol ve halk koşusuna katılanlar, kutsal emanetleri taşıyan atletlere il çıkışına kadar eşlik etti. Kutsal emanetler, sırayla Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankara il sınırlarından geçirilecek. Her ilin atletlerince taşınacak olan kutsal emanetler, 720 kilometrelik koşunun ardından 18 Mart Çarşamba günü atletler tarafından Erdoğan’a teslim edilecek.