Çankırı'da korkutan deprem

Çankırı'da korkutan deprem
Güncelleme:

AFAD, Çankırı'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Çankırı'da bu akşam Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde depremmeydana geldi. Merkez üssü Çankırı'da endişe yaratan deprem, Ankara ve çevre illerden de hissedildi.

Depremin ardından tedbir amacıyla ilçe genelinde okullar tatil edildi.

4.7 büyüklüğündeki depremin ardından saat 20.23'te merkez üssü Orta ilçesinde Richter ölçeğine göre 3.9 büyüklüğünde artçı şok meydana geldi.

Bu arada Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Çankırı merkezli depremin büyüklüğünü kendi sitesinden 4.9 olarak açıkladı.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Çankırı'da bu akşam saatlerinde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar meydana geldi. Konuyla ilgili Çankırı Valiliği'nden yapılan açıklamada, deprem ve ardından meydana gelen artçı sarsıntılarda ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı belirtildi. Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde, Orta ilçemize bağlı Derebayındır ve Ortabayındır köylerinde, yerin 5 kilometre derinliğinde 2.3, 4.9, 4.0 ve 3.4 şiddetinde depremler meydana gelmiştir. İlk belirlemelere göre depremler sonucu can ve mal kaybı meydana gelmemiştir. Konu Valiliğimiz ve ilgili birimlerimiz tarafından takip edilmekte olup gelişmelere göre kamuoyuyla bilgi paylaşımı yapılacaktır."

Deprem, Ankara'da Ubuk, Kızılcahamam ve Beypazarı ilçelerinde de hissedildi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Çankırı'nın Orta ilçesinde meydana gelen 4,7  büyüklüğündeki depremin ardından tedbir amacıyla ilçe genelinde okullar tatil  edildi. 

Orta Kaymakamı İlhan Kayatürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  ilçedeki bütün köylerle irtibat kurulduğunu ancak bir sorunun bulunmadığını,  sabah daha geniş çaplı araştırma yapacaklarını söyledi.

Kayatürk, tedbir amacıyla okulların yarın tatil edildiğini belirtti.

BELEDİYE BAŞKANI: SORUNUMUZ BULUNMUYOR

Çankırı'nın Orta İlçesi Belediye Başkanı Bayram Yavuz  Onay, merkez üssü Orta ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde depreme ilişkin, "Yüksek  binalarımızda ufak duvar çatlakları var, onun haricinde bir sorunumuz  bulunmuyor." dedi. 

Onay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 4,7 büyüklüğünde deprem  meydana geldiğini belirtti.

Yaşanan depremin ardından ilçede herhangi bir sorunun bulunmadığını  anlatan Onay, "Yüksek binalarımızda ufak duvar çatlakları var, onun haricinde bir  sorunumuz bulunmuyor. İlçe merkezimizde can ve mal kaybı yok. Allah beterinden  korusun." dedi.

Vatandaşlardan Murat Keşkekçi, büyük bir korkuyla depremi  hissettiklerini vurgulayarak, "Altımızdan sanki kayalar yuvarlanıyor sandık.  Çocuklarımı alıp dışarı çıktım. Herkes panik halinde." ifadesini  kullandı.

DHA & AA

Etiketler AFAD deprem Çankırı