Canlı Lale Halısı Sultanahmet Meydanı'nda Ziyarete Açıldı

Canlı Lale Halısı Sultanahmet Meydanı'nda Ziyarete Açıldı

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen Lale Festivali kapsamında, İstanbul'un 563'ncü fetih yıldönümüne özel 563 bin laleden oluşan...

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen Lale Festivali kapsamında, İstanbul'un 563'ncü fetih yıldönümüne özel 563 bin laleden oluşan dünyanın en büyük canlı lale halısı Sultanahmet Meydanı'nda ziyarete açıldı.

İlk olarak geçen yıl 10.Yılında Lale Festivali kapsamında hazırlanan canlı lale halısı bu yıl ikinci defa düzenleniyor. İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından planlanan lale halısı geçen yıla göre farklılıklar gösteriyor.

Geçen yıl yine Sultanahmet Meydanı'nda hazırlanan canlı halı 1262 metrekarelik alanda 545 bin canlı laleden oluşurken bu yıl ise 1.728 m2 alanda İstanbul'un 563'ncü fetih yıldönümüne özel 563 bin laleden hazirlandı.

Sultanahmet Meydanı'nı dolduran vatandaşlar ve turistler canlı lale halısına büyük ilgi gösterdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Sultanahmet Meydanındaki canlı lale halısı, 30 Nisan'a kadar tüm ziyaretçilere açık olacak.

(FOTOĞRAF)