Canlı yayında fenalaşan Prof. Dr. Ceyhan’ın son sağlık durumu

Güncelleme:

CNN Türk canlı yayınında aniden fenalaşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın tedavisini yürüten Prof. Dr. Halis Şimşek, Ceyhan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, tehlikeli bir durumun olmadığını söyledi.

CNN Türk’te katıldığı canlı yayın sırasında aniden fenalaşarak hastaneye kaldırılan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın son sağlık durumu ortaya çıktı. Ceyhan’ın doktoru Prof. Dr. Halis Şimşek, Posta gazetesi yazarı Murat Çelik’e yaptığı açıklamada durumunun iyi olduğunu belirterek, “Bu vesileyle biraz dinlenmiş de oluyor diye espri yaptık aramızda” ifadelerini kullandı:

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan canlı yayında aniden fenalaştı. Stüdyodakiler ne yapacağını şaşırdı. Canlı yayında panik anları

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan son durumunu hastane odasından fotoğraf paylaşarak duyurdu. Apar topar hastaneye kaldırılmıştı

Murat Çelik’in bugünkü köşe yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

“Mide kanaması geçiren Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın sağlık durumuyla ilgili bilgi almak için tedavisini yürüten Prof. Dr. Halis Şimşek’i aradım. Hacettepe Üniversitesi’nden tanınmış gastroenterolog (sindirim sistemi mütehassısı) Halis Şimşek “Genel durumu gayet iyi. Tehlikeli bir durumu yok” dedi ve ekledi: “Her şeyi aktif olarak hasta yatağından takip ediyor. Bu vesileyle biraz dinlenmiş de oluyor diye espri yaptık aramızda. Malum çok yoruldu bu süreçte.” Mehmet Ceyhan Hoca’nın meslektaşı ve yakın arkadaşı Prof. Şimşek haklı… Ceyhan, Mart başından bu yana her gün onlarca gazetecinin sorularını yanıtlıyor, canlı yayınlarda toplumu bilgilendiriyor. Sosyal medyada da aktif.”

“Covid-19 hayatımıza girdiğinden beri, kamuoyunun en güvendiği tıp insanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan. Çoğunluk onu Bilim Kurulu üyesi diye biliyor ama değil. Gördüğü itibar ve güven, hem kariyerinden hem de kişilik yapısından kaynaklanıyor. Ceyhan birikimini, bilimsel gerçeklerle birlikte hiç eğip bükmeden ifade eden bir bilim insanı. Şimdiyse adeta ömrünü verdiği hastanesinde kendisi tedavi görüyor. Yakında yine aramızda olacak.”