Cemaat ile polis adliyede birbirine girdi!

Güncelleme:

Furkan Vakfı'na bağlı cemaatin üyeleri hakkında açılan davanın 9’uncu duruşmasında gergin anlar yaşandı. Cemaat üyeleri ile polis karşı karşıya geldi.

Hatay Erzin’de polis Furkan Vakfı üyelerine müdahale etti. 29 Mayıs 2016’da Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul’ın konferansının iptali sonrasında olaylar yaşanmıştı. Çıkan olaylarla ilgili Furkan Vakfı'na bağlı cemaatin üyeleri hakkında açılan davanın 9’uncu duruşmasında da olaylar yaşandı.

Duruşma sonrasında basın açıklaması yapmak isteyen grubu polis uyardı ve sonrasında polis müdahalesi geldi. Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul da basın açıklamasının yapıldığı yere giderek konuşma yaptı.

ALPARSLAN KUYTUL’UN O SÖZLERİ TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden bir gün önce “Erdoğan'ın kalemi kırılmıştır, yakında işi bitirilecektir” diyen Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, “Avrasyacıların herhalde o bayram ettikleri günler yakında bitecek gibi görünüyor” sözleri de dikkat çekmişti.

Alparslan Kuytul daha önce de polis operasyonu ile tutuklanmış ve hakkında  'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme', 'özel belgede sahtecilik', 'dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık', 'kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık', 'mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek' suçlamaları ile dava açılmıştı.

Seçiniz...