Cemaat okullarına baskın !

Cemaat okullarına baskın !
Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta Cemaat ile ilgili oldukları iddia edilen bazı eğitim kurumlarına operasyon düzenlendi.

Kahramanmaraş'ta "Paralel Devlet Yapılanması" ile irtibatlı olduğu öne sürülen vergi kaçakçılığı iddialarına yönelik bazı özel eğitim kurumlarında yapılan çalışma sonuçlandırıldı.

Kahramanmaraş'ta, Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında özel eğitim kurumlarında yürütülen işlemler tamamladı.

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Paralel Devlet Yapılanması ile irtibatlı olduğu öne sürülen vergi kaçakçılığı iddialarına yönelik bazı özel eğitim kurumlarında yaptığı çalışmayı sonuçlandırdı.

Polis ekipleri, vergi müfettişleri eşliğinde, 26 adresteki özel okul ve dershanelere düzenledikleri eş zamanlı baskında, 10 saatlik incelemenin ardından bilgisayar belleklerindeki bilgiler ile bazı evrakları kopyalayarak emniyete götürdü.

Kahramanmaraş'ta, vergi kaçakçılığı iddiasıyla vergi denetmenleri eşliğinde il merkezi ile Türkoğlu, Afşin, Göksun, Elbistan ve Andırın ilçelerindeki 26 adrese eş zamanlı baskın düzenlenmişti. Özel okul ve eğitim kurumundaki dijital veriler incelemeye alınmıştı.