''Cemaatin hatalarını görmezden geldik''

''Cemaatin hatalarını görmezden geldik''
Güncelleme:

Eski HSYK üyesi ve Başbakanlık eski Müşaviri Birol Erdem'in "tanık" sıfatıyla verdiği ifadede dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı.

Eski HSYK üyesi de olan Birol Erdem'in daha önce tanık sıfatıyla verdiği 76 sayfalık ifadesine SÖZCÜ ulaştı. Erdem, Ergenekon kumpasını böyle anlattı ve “O zaman düşman ortaktı” dedi.

Sözcü gazetesinden Asuman Aranca'nın haberine göre Ankara Başsavcılığı'nca 2016 yılı Kasım ayında FETÖ'nün yargı yapılanmasına ilişkin soruşturmada tanık olarak dinlenen eski HSYK üyesi, Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve Başbakanlık Yüksek Müşaviri Birol Erdem, geçen hafta eşi Gülümser Erdem ile birlikte “şüpheli” sıfatıyla gözaltına alınmıştı. Erdem'in tanık sıfatıyla 6 gün boyunca verdiği 76 sayfalık ifadesine Sözcü ulaştı.

BİR DÖNEMİN İTİRAFI

Erdem'in, ifadesini alan savcı Ahmet Akça'nın, Ergenekon davası olarak bilinen sürecin FETÖ tarafından nasıl kullanıldığına ilişkin sorusuna verdiği yanıt ise adeta bir dönemin itirafı oldu.

Birol Erdem hakkında bomba iddialar !Birol Erdem hakkında bomba iddialar !

Erdem, 9 kişinin hayatını kaybettiği Ergenekon davaları süreci için şu değerlendirmeleri yaptı:

HESAP SORULMALIYDI

“O zaman düşman ortaktı. Ordunun içindeki cuntacılar AK Parti ve Fetullah Gülen'i bitirme planı yapmışlardı. O halde omuz omuza verilip bu planları yapanlardan hesap sorulmalıydı. Bu soruşturmayı yürüten emniyetçiler ve savcılar istedikleri zaman istedikleri yetkiliyle görüşebiliyorlar, çeşitli taleplerde bulunabiliyorlar ve istediklerini de alabiliyorlardı. Bu çerçeveden bakıldığında hem bizim bakanlıkta hem de diğer bakanlıklarda bu sürecin bu yapı mensuplarına itibar kazandırdığını, önlerini açtığını, bu büyük hizmetleri nedeniyle de bazı ufak tefek hatalarının görmezden gelindiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.”

Sözcü