Cemiyet Başkanları Ahi Diyarında Buluşacak

Cemiyet Başkanları Ahi Diyarında Buluşacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı katkıları ile 29.'su yapılacak ahilik kutlamaları kapsamında Türkiye Gazeteciler Federasyonu ile KIRGRAT-C'nin (Kırşehir...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı katkıları ile 29.'su yapılacak ahilik kutlamaları kapsamında Türkiye Gazeteciler Federasyonu ile KIRGRAT-C'nin (Kırşehir Gazeteciler Radyocular ve Televizyoncular) Cemiyetinin ortaklaşa düzenlediği "Cemiyet Başkanları Kırşehir'de buluşuyor programı gerçekleşecek.

26-27-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek programda; panel, gezi, inceleme Vali, Belediye Başkanı ziyareti ile birlikte gazetecilerle cemiyet başkanlarının buluşması sağlanacak.

Düzenlenecek program öncesinde bilgi veren KIRGARAT-C Başkanı Sait Yanık, cemiyet başkanlarının ahilik haftası gibi Kırşehir için büyük önem arz eden bir programda olması bizleri ayrıca onure edecektir. Kırşehir'in gelişimi tarihi ve kültürel sürecini de davetimize icabet eden cemiyet başkanları, gazeteciler ve eşleri ile de özel bir buluşma gerçekleştireceklerini söyledi.

Yanık, "Marka bir şehir olan Kırşehir'in, "Ahiliğin dünü,bugünü ve yarını" adlı panelde Türkiye'nin en büyük değeri arasında olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin öğrenciler tarafından da seçilmesinin ne derecede önemli olduğu görülecek. Kırşehir, Türkiye'nin bir çok ili gibi belki de daha fazla gelişime açık olan illerinden bir tanesi, cemiyet başkanlarının burada olmasını sağlayan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü, Kırşehir AK Parti Milletvekilleri Salih Çetinkaya, Mikail Arslan, Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi, Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğüne cemiyet başkanlarının programları boyunca yapacakları ev sahipliğinden ötürü teşekkür ederim."dedi.

Yerel basın temsilcileri ile cemiyet başkanlarının ahilik gibi önemli bir haftada bir araya gelecek olmasının önemli olduğunu ifade eden Sait Yanık, "Ahilik kutlamalarında alanlarında uzman kişilerin girişimleri sonrasında Kırşehir, meydanında inanıyorum ki ilk gündemi olacak. Cemiyet başkanlarımız illerinde yaşamakta oldukları sorunlar yerine ahiliğin merkezi Kırşehir'i ve ahilik felsefesini anlatacaklar."diye konuştu.

Cemiyet Başkanları ve STK Temsilcileri Kırşehir'e 29.'su kutlanacak Ahilik Haftasında gelecek.