Cenazede başlarına polis şapkası taktılar

Cenazede başlarına polis şapkası taktılar

Şehit polis memuru memleketi Sivas'ta 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde çıkan çatışmada ağır yaralanan ve hastanede şehit olan polis memuru, 24 yaşındaki Muhammet Onur Demir, memleketi Sivas'ta 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Silopi'de PKK yandaşlarınca açılan hendekleri kapatmak için yapılan operasyon sırasında teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlı saldırısında bulunduğu zırhlı araç içinde ağır yaralanan ve sevk edildiği Batman'da şehit olan Muhammet Onur Demir'in cenazesi Sivas'a getirildi. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna konulan cenaze sabah saatlerinde polis ekiplerince alındı. Sivas Belediyesi'ne ait cenaze aracına konulan şehidin cenazesi, Diriliş Mahallesi'nde bulunan baba evine yola çıkarıldı. Cenazenin baba evine getirilmesi sırasında yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehidin babası emekli Sefer Demir metanetini korurken, annesi gözyaşlarını tutamadı. Ayakta durmakta zorlanan anneye yakınları ve kadın polis memurları destek verdi. Evin önünde kuran okunması ve dua edilmesinin ardından şehidin tabutu, tören için Sivas Emniyet Müdürlüğü önüne getirildi.

BAŞLARINA POLİS ŞAPKASI TAKTILAR

Sivas Emniyet Müdürlüğü ön bahçesinde düzenlenen törene Vali Alim Barut, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Belediye Başkanı Sami Aydın, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile asker ve emniyet personeli, şehit polisin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören sırasında kendilerine ayrılan yere oturtulan şehidin anne ve babası ile kardeşlerinin başına polis şapkası takıldı. Cenazenin Emniyet Müdürlüğü önüne konulması ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Şehit polis memuru Muhammet Onur Demir'in öz geçmişinin okunması ardından Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan bir konuşma yaptı. Konuşmakta zorlanan Çalışkan, Demir'in vazifesini yerine getirirken mertebelerin en yükseği olan şehitlik mertebesine ulaştığını, hatırasını yüreklerinde yaşayacaklarını söyledi.

"BU BİR ALÇAKLIKTIR"

Sivas Valisi Alim Barut da konuşmasında saldırıyı bir alçaklık olarak nitelendirerek, şunları söyledi:

"Henüz bu alçaklığı ölçecek alet edavat icat edilmedi. Türk milleti bunun da üstesinden gelecek. 5 bin yıllık tarihinde olduğumuz gibi gelecek 5 bin yıllarda da Türk milleti dimdik ayakta duracaktır. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu millete hizmet etmekten çekinmeyerek canını feda eden bu evladımıza tabii ki inancımıza göre 'öldü' diyemeyiz. Kuran-ı Kerim'de 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Tam tersine onlar diridirler ama sizler anlayamazsınız' denilmektedir. Şehidimizi bağrımıza basacağız. Ailesini emanet olarak yanımızda bulunduracağız. Acılarını tabi ki paylaşacağız. Bu gençlerimiz bu hain saldırıları hak etmiyor. Ama millet olarak yaşamanın, hür ve bağımsız yaşamanın bir bedeli var ve bu bedeli hepimiz seve seve ödemeye hazırız. Şehidimizin ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Tüm aziz milletimizin başı sağ olsun. Biz yıkılmadık ve bu millet kıyamete kadar devam edecektir."

Vali Barut'un konuşmasının ardından Sivas Müftüsü Şükrü Balkan tarafından dua edildi. Şehidin naaşının cenaze aracına taşınacağı sırada annesi Kiraz Demir ve yakınları tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin tabutuna sarılan yakınları güçlükle teskin edilebildi.

Cenazenin taşınması sırasında 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atıldı. Cenaze aracına konulan şehidin naaşı cenaze namazının kılınması için Ulu Cami'ye getirildi. Burada düzenlenen ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninden sonra şehit polis Muhammet Onur Demir, Yukarıtekke Mezarlığı'nda bulunan Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.