‘Cennete gitsin‘ diye oğlunu boğarak öldürdü

‘Cennete gitsin‘ diye oğlunu boğarak öldürdü

Ameliyat olan oğlunu, 'acılarına son verip cennete gitmesi' için boğarak öldüren anneye 25 yıl hapsi istendi.

Ameliyat olan oğlunu, acılarına son verip cennete gitmesi için boğarak öldüren anneye, "Kendini savunamayacak yakın akrabayı tasarlayarak öldürme" suçundan 25 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Nurhan Saraç'ın (35) eşinden ayrı yaşadığı, 11 yaşındaki oğlu O.S'yi kulakları büyük olduğu gerekçesiyle eşinden habersiz ameliyat ettirdiği belirtildi. Ameliyattan sonra çocuğun suratında ve kafasında şişmeler olduğu, ağrılarının arttığı kaydedilen iddianamede, O.S'nin, "Anne maymun gibi olmuşum" diyerek üzülüp acı çektiği belirtildi.

İddianamede, Saraç'ın, oğlunu bu durumdan kurtarmak için tasarlayarak, 9 Şubat 2015'te hastanedeki kadınlar tuvaletine götürüp, başörtüsü ile boğarak öldürdüğü ifade edildi.

Sanığın savunmasına da yer verilen iddianamede, Saraç'ın, çocuğunun acılarına dayanamadığını, oğlunun da istemesiyle, cennete gitmesi düşüncesiyle oğlunu öldürdüğünü beyan ettiği bildirildi.

Sanığın, 29 Nisan 2015'te Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği'nden psikiyatri raporu aldığı da kaydedilen iddianamede, raporda, şüphelinin olay esnasında "atipik depresyon" hastalığının olduğu belirtildi. İddianamede, şüphelinin "Kendini savunamayacak yakın akrabayı tasarlayarak öldürme" suçundan 25 yıl hapisle cezalandırılması talep edildi. Davanın görülmesine, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.