Ceren Özdemir'in katiline ''Amok'' teşhisi konuldu

Ceren Özdemir'in katiline ''Amok'' teşhisi konuldu
Güncelleme:

Ordu'da evinin önünde 20 yaşındaki Ceren Özdemir'i bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Özgür A.'nın ''Amok rahatsızlığı'' olduğu belirtildi.

Ordu'da evinin önünde 20 yaşında balerin Ceren Özdemir'i bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Özgür A'nın sorgusu sabaha kadar sürdü. İfadesinde kan donduran sözlerle olayı anlatan zanlıya yapılan muayenede "Amok hastası" olduğu tespit edildi.

PSİKOLOGLAR TEŞHİSİ KOYDU: AMOK RAHATSIZLIĞI
Olayın ardından 24 saat içinde polisin sıkı takibi sonucu yakalanan ve Emniyet Müdürlüğünde sorgusu süren katil zanlısı Özgür A'nın hastanede yapılması gereken sağlık kontrolü de tedbir amaçlı sorgu odasında yapıldı. Tutarsız ve dengesiz konuşmasıyla dikkat çeken Özgür A'nın psikologlar tarafından yapılan muayenesinde 'Amok rahatsızlığı' olduğu belirlendi.

AMOK RAHATSIZLIĞI NEDİR?
Karşısına çıkan her canlıyı öldürme isteği olan bir çeşit cinnet hali olarak tanımlanan rahatsızlık, psikolojide ise ağır bir depresyondan sonra, aniden ortaya çıkan ve şiddet eğilimi gösteren disosiyatif bir ruh hâli olarak biliniyor.

18. yüzyılda Filipinler, Papua Yeni Gine ve Porto Riko'da bulunan ilkel kabilelerde görülen amok vakaları, coğrafi ve kültürel faktörlerin bir sonucu olarak kabul görmüşse de sonraki 2 yüzyıl boyunca amok oluşumları azaldı. Kabileler modernleşmeye başladığı için, şiddet içeren davranışlara yol açtığı düşünülen kültürel faktörler de ortadan kalktı.

Ceren'in katilinin ifadesi ortaya çıktı ! Kan donduran sözlerCeren'in katilinin ifadesi ortaya çıktı ! Kan donduran sözler