Çerkezköy’ye Fiber İntertet Hattı Döşenecek

Çerkezköy’ye Fiber İntertet Hattı Döşenecek

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçe Belediyesi'nin, ilçede 70 kilometrelik "fiber optik hat" döşeme işi için Türkiye'nin önde gelen GSM firmalarından biriyle...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçe Belediyesi'nin, ilçede 70 kilometrelik "fiber optik hat" döşeme işi için Türkiye'nin önde gelen GSM firmalarından biriyle sözleşme imzaladığı bildirildi.

Çerkezköy'de fiber optik hat döşenmesi ile şehrin birçok yeniliğe kavuşacağını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, "Her şeyden önce Çerkezköy'ün hızlı internet erişimi sağlanmış olacak. Bugün ilçemizde işlerini internet üzerinden yapan birçok büyük firma, internet hızının yavaş olması nedeniyle verimli çalışamıyor. Fiber optik hat sayesinde bu sorunu ortadan kaldırmış olacağız" dedi.

ÜCRETSİZ WİFİ HİZMETİ

Fiber Optik Hat döşeme çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçenin kalabalık noktalarında ücretsiz WİFİ hizmeti vermeyi de planladıklarını kaydeden Akay, "İlçemizin en işlek caddelerinde, meydan ve parklarında oluşturulacak internet ortamları sayesinde ücretsiz WİFİ hizmeti vereceğiz. Böylece vatandaşlarımız şehrin hemen her noktasından ücretsiz bir şekilde internetten istifade edebilecek" açıklamalarında bulundu.

MOBESE DE BU HAT ÜZERİNDEN KULLANILACAK

Fiber Optik Hat döşeme çalışmalarının, ilçede hayata geçirmeyi planladıkları "Akıllı Kent" projesine de ön ayak olacağını kaydeden Akay, "Bu proje sayesinde Çerkezköy'ün kendine ait bir hattı olacak. En önemlisi de ilçemizde oluşturmayı planladığımız MOBESE sistemi de bu hat üzerinden kullanılacak. Bu sayede şehrin güvenliği açısından da çok önemli bir noktaya gelmiş olacağız" diye konuştu.

6 AYDA BİTECEK

Çerkezköy'de Fiber Optik Hat döşeme işini yapacak olan GSM firması ile geçtiğimiz günlerde sözleşme imzaladıklarını kaydeden Akay, "Firma şu anda Alt Yapı Koordinasyon Merkezi'nden ruhsat almayı bekliyor. Birkaç gün içinde ruhsatı alacaklar ve hemen çalışmalara başlayacaklar. Nisan ayı içinde çalışmalara başlanması ve 6 ay içinde de çalışmaların tamamlanması hedefleniyor. Çalışmalar "Trencher" adı verilen özel bir makine ile yapılacak. Bu sayede yollar tahrip olmayacak ve trafiğe kapatılmayacak. Vatandaş hiçbir şekilde rahatsız edilmeyecek" şeklinde konuştu.

MOBESE MERKEZİ YAPACAĞIZ

Mezbahane yanındaki kantarın bulunduğu alanda bir MOBESE Merkezi kurulacağını belirten Vahap Akay, "Burada MOBESE, Zabıta Müdürlüğü ve AFAD Koordinasyon Merkezi bulunacak. Fiber Optik Hat döşeme çalışmaları devam ederken, bir yandan da MOBESE-TEDES-KGYS (Kamu Güvenlik Yönetimi Sistemi)-PTS (Plaka Tanıma Sistemi) ihalesini yapacağız. İhaleyi kazanacak firma MOBESE kameraları ve cihazlarını belirlenen noktalara kuracak. Kurulacak olan bütün ağ, MOBESE Merkezi'ne bağlanacak" ifadelerini kullandı.