Çeşme’de Genç Turizmciler Şölen Havasında Yarıştı

Çeşme’de Genç Turizmciler Şölen Havasında Yarıştı

21 ildeki 30 mesleki ve teknik Anadolu lisesinden İzmir'in Çeşme ilçesine gelen genç turizmciler, en iyi yemek, en yaratıcı yatak ve en iyi kokteyl için...

21 ildeki 30 mesleki ve teknik Anadolu lisesinden İzmir'in Çeşme ilçesine gelen genç turizmciler, en iyi yemek, en yaratıcı yatak ve en iyi kokteyl için şölen havasında yarıştılar.

Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ev sahipliğinde okulun bahçesinde düzenlenen etkinlik, Türkiye'nin 21 ilinden gelen 30 mesleki ve teknik Anadolu lisesinden öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrenciler, güzel havanın ve müziğin de etkisiyle en iyi yemek, en yaratıcı yatak ve en iyi kokteyl yarışmalarında kıyasıya mücadele etti. Etkinliğin açılış törenine Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Vehbi Koç, Milli Eğitim Şube Müdürü Engin Özel, öğretmenler ve çok sayıda öğrencide katıldı. Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, mutfak şeflerinin yardımıyla rüzgarın zorlamasına rağmen alevli yemek gösterisi yaptı. Gösteri öğretmen ve öğrencilerden de yoğun alkış aldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, "Dün bir okulun düzenlediği Genç Şefler yarışmasındaydık. Bugün de bu okulumuzun düzenlediği Genç Turizmciler yarışmasındayız. Bu etkinlikler, ilçemizi, hak ettiği gözde turizm merkezlerinden birisi yapacak. Konuk olarak gelen öğrencilerimize de ilerideki meslek yaşamlarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da Alaçatı Ot Festivali ile birlikte Çeşme'de sezonun başlamış olduğunu belirterek, "Rüzgarlı bir havada etkinlik yapıyoruz; ama bu rüzgardan da Çeşme para kazanıyor. Çeşme, bu rüzgar sayesinde gözde bir windsurf merkezi oldu. Sizler, gerçekten güzel bir meslek seçiyorsunuz. Sizlerden ricam, yaratıcı olun. Geçtiğimiz gün Alaçatı Ot Festivali'ne yüzbinlerce insan geldi. Gelen insanlara, Çeşme'nin turizm değerinin ne olduğunu gösteriyoruz. Sizin de iş kolu olarak önünüz açık. Yarışmada hepinize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüllerde verildi.