Ceylanpınar’da Dev Kutlu Doğum Etkinliği

Ceylanpınar’da Dev Kutlu Doğum Etkinliği

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında yüzlerce kişiye yemek ikram edildi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında yüzlerce kişiye yemek ikram edildi.

Ceylanpınar ilçesine bağlı Ceylan Mahallesi'nde Ceylanpınar Belediyesi ve İlçe Müftülüğünün katkılarıyla düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program okunan mevlitle ve ilahilerle devam etti. Kılınan öğle namazının ardından misafirlere yemek ikram edildi. Programa Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe, Belediye Başkanı Menderes Atilla, ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Erol Duyar, İlçe Müftüsü Üsame Anlağan, eski Belediye Başkanı Mehmet Atilla, belediye başkan yardımcıları ve belediye encümenlerinin yanı sıra bölgenin kanaat önderlerinden M. Ali Arslan ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Ceylan Mahallesi Muhtarı Hüseyin Akkuş, katılımcılara programa iştiraklerinden dolayı teşekkür etti. Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ise, son yıllarda kutlu doğum etkinliklerinin Ceylanpınar'da bir gelenek haline geldiğini söyledi. Her yıl farklı bir kırsal mahalle de kutlu doğum etkinliği düzenlendiğini ifade eden Başkan Atilla, "Bizler onu sadece söylemlerimizle anmaktan ziyade eylemlerimizle de onu anmamız ve Hz. Peygamber nasıl yürüyor, nasıl konuşuyor, nasıl oturuyor, nasıl kalkıyor şeklinde kendi hayatımıza da uygulamamız lazım. O bizim önderimiz ve rehberimizdir. Eğer onun yolunu takip edersek kurtuluşa ereriz yoksa hüsrana uğrayanlardan oluruz" diye konuştu.

Kaymakamı Ahmet Karatepe de dünyadaki en büyük sevginin Peygamber sevgisi olduğunu belirterek, "Bundan 1445 yıl önce bir nur düştü yeryüzüne ve peygamber efendimiz dünyaya geldi. 1445 yıl sonra bile hala bütün yüreklerde onun ateşi yanmaktadır. En büyük sevgi Hz. Peygamberin sevgisidir. Bu dünya bir imtihandır. Verilenler ve verilmeyenler birer imtihandır. Bugün Hz. Peygamberi anmak için bir araya geldik. Bu etkinliklerde katkısı bulunan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.