Cezaevindeki FETÖ'cüler darbeyi biliyormuş !

Cezaevindeki FETÖ'cüler darbeyi biliyormuş !

FETÖ soruşturmasında tutuklu bulunan bir grubun darbeden bir gün önce cezaevi görevlilerini tehdit ettiği ortaya çıktı.

Darbe girişiminden bir gün önce, Erzurum F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan FETÖ/PDY mensuplarının, 15 Temmuz’dan haberdar oldukları ortaya çıktı. 17-25 Aralık sürecinden bu yana FETÖ/PDY operasyonları kapsamında tutuklu bulunan bir grubun, 14 Temmuz günü cezaevi görevlilerini tehdit ettiği belirtildi.

Habertürk'ten Orkun Çizmeli'nin haberine göre, grubun, “Tüm yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz. Artık sizin devriniz kapanıyor. Bugün elinizden gelen her şeyi yapın. Yarın bu fırsatı bulamayabilirsiniz. Tek tek hesap vermeye hazır olun” dedikleri ortaya çıktı. Erzurum Cumhuriyet Savcılığı’nın bu gelişme üzerine tutuklu FETÖ şüphelileri hakkında soruşturma başlatmaya hazırlandığı öğrenildi.

39 İNFAZ KORUMA MEMURU GÖZALTINA ALINDI

Polis, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, örgütle irtibatlı oldukları iddia edilen infaz koruma memurlarına yönelik çalışma başlattı.

Çalışma sonucu, söz konusu terör örgütü ile bağlantılı oldukları  belirtilen 39 infaz koruma memuru, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlıların  polisteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.