Cezaevlerinde 6 koronavirüs ölümü!

Cezaevlerinde 6 koronavirüs ölümü!
Güncelleme:

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, coronavirus (Covid-19) salgını sürecinde cezaevlerinde 374 vaka tespit edildiği ve 6 tutuklunun hayatını kaybettiğini açıkladı

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Covid-19 sürecine ilişkin rapor hazırladı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, koronavirus (Covid-19) salgını sürecinde cezaevlerinde 374 vaka tespit edildiği ve 6 tutuklunun hayatını kaybettiğini açıkladı. Raporda, aktif vaka sayısının 72 olduğu belirtildi.

Salgındaki duruma ve alınan tedbirlere ilişkin "Covid-19 Pandemi Sürecinde Ceza İnfaz Kurumları" başlıklı rapor hazırlayan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, "önleyici sağlık tedbirleri", "kuruma ilk kabullerde alınan tedbirler", "Covid-19 belirtisi gösteren hükümlü ve tutuklular hakkında alınan tedbirler", "personelin izolasyonu" ile "izin, görüş ve nakil gibi uygulamaların durdurulması" olmak üzere 5 ana başlıkta birçok önlem alındığını belirtti.

AKTİF VAKA SAYISI 72

Bugüne kadar Ceza İnfaz Kurumlarında Covid-19 tanısı konulup iyileşen tutuklu ve hükümlü sayısı 374 olduğu belirtilerek, raporda şunlar yer aldı:

"Koronavirüs etkisiyle 6 hükümlü hayatını kaybetti. Vefat edenlerin 3'ü hastanede başka kronik hastalıklardan tedavileri sırasında salgından etkilendi, diğer 3 hükümlüye de daha önce kronik hastalıklar nedeniyle sık sık sevk ve tedavi işlemi yapıldığı belirlendi.

Bir hükümlü hastanede KOAH tedavisi sürerken 3 Nisan'da, bir hükümlü hastanede kronik diyabet ve epilepsi tedavisi sürerken 8 Nisan'da, bir hükümlü yine hastanede kronik böbrek yetmezliği ve diyabet tedavisi sırasında 15 Nisan'da hayatını kaybetti.

4 Nisan, 15 Mayıs ve 21 Mayıs'ta hayatlarını kaybeden diğer 3 hükümlüye ise kronik rahatsızlıklar (diyabet, hipertansiyon, tüberküloz, KOAH, diyabet) nedeniyle salgın öncesinde ve salgın sırasında tedavi ve hastane nakil işlemleri yapıldığı tespit edildi.

Bugün itibarıyla aktif pozitif vaka sayısı 72 olarak kayıtlara geçti, hastaların sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi. Yoğun bakımda ya da entübe hasta bulunmuyor. Bu vakalardan 38'i, ceza infaz kurumuna ilk kabul sırasında kontrol amaçlı yapılan PCR testinde pozitif çıktı, koğuşlara alınmadan sağlık kurumuna sevk edildi."