Cezaevlerinden 11 general çıktı !

Cezaevlerinden 11 general çıktı !

Balyoz ve Askeri Casusluk davalarından yargılanıp, ‘Darbe yapacaklardı’ denilerek, 8-18 yıl arasında hapis cezalarına mahkum edilen biri amiral, 12 albay YAŞ kararı ile terfi etti.

Kumpas olduğu ortaya çıkan Balyoz ve Askeri Casusluk davalarından yargılanıp, ‘Darbe yapacaklardı' denilerek, 8-18 yıl arasında hapis cezalarına mahkum edilen biri amiral, 12 albay YAŞ kararı ile terfi etti.

Tümamiral Ercüment Tatlıoğlu Koramiral olurken, 9 denizci albay tuğamiral, 3 karacı albay da tuğgeneral oldu. Yıllarca cezaevinde yatan ve yargılanan bu isimler, şimdi Türk Silahlı Kuvvetleri'nde general ve amiral rütbesi ile görev yapacak. YAŞ kararı ile terfi eden 13 isim şöyle:

* Ercüment TATLIOĞLU: Tümamiral rütbesinde İstanbul Boğaz Komutanıyken, İzmir'deki Askeri Casusluk Davası'nda 9 yıl hapis cezası istemi ile tutuksuz yargılandı ve beraat etti. YAŞ kararı ile koramiral oldu.

* Piyade Kurmay Albay Barbaros KASAR: Balyoz Davası kapsamında yargılanıp, 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yeniden yargılama sonucu beraat etti. YAŞ kararı ile tuğgeneral oldu.

* Topçu Kurmay Albay Bahtiyar ERSAY: Balyoz Davası kapsamında yargılandı, 16 yıl hapis cezası aldı. 2. kez yargılama sonucu beraat etti. YAŞ kararı ile tuğgeneral oldu.

* Topçu Kurmay Albay Sırrı YILMAZ: Balyoz davası kapsamında yargılandı ve 16 yıl hapis cezası aldı. Yeniden yargılama sonucu beraat etti. YAŞ kararı ile tuğgeneral oldu.

* Deniz Kurmay Albay Levent Kerim UÇA: Gölcük Donanma Komutanlığı'ndaki belgeler gerekçe gösterilerek Balyoz Davası'ndan tutuklandı. 13 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Yeniden yargılama sonucu beraat etti. YAŞ kararı ile tuğamiral oldu.

* Deniz Kurmay Albay Bülent OLCAY: Balyoz Davası kapsamında yargılandı ve 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 4 yıl cezaevinde kaldıktan sonra beraat etti. YAŞ kararı ile tuğamiral oldu.

* Deniz Kurmay Albay Önder ÇELEBİ: Balyoz Davası kapsamında 3 yıl cezaevinde yattı, 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yeniden yargılama sonucu beraat etti. YAŞ kararı ile tuğamiral oldu.

* Deniz Kurmay Albay Yankı BAĞCIOĞLU: İstanbul Askeri Casusluk Davası kapsamında 3 yıl hapis yattıktan sonra tahliye oldu ve beraat etti. Tuğamiral oldu.

* Deniz Kurmay Albay Berker Emre TOK: Balyoz Davası'ndan 16 yıla mahkum oldu. AYM'nin hak ihlali, kararının ardından yeniden yargılandı beraat etti. YAŞ kararı ile tuğamiral oldu.

* Deniz Piyade Kurmay Albay Mehmet Baybars KÜÇÜKATAY: Balyoz Davası'ndan yargılandı, 16 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Yeniden yargılama sonucu beraat etti. YAŞ kararı ile tuğamiral oldu.

* Deniz Kurmay Albay Gürsel ÇAYPINAR: Balyoz Davası'ndan yargılandı, 16 yıl hapse mahkum oldu. Yeniden yargılama sonucu beaat etti. YAŞ kararı ile tuğamiral oldu.

* Deniz İstihbarat Albay Cemalettin BOZDAĞ: Balyoz Davası'ndan yargılanıp 18 yıl hapse mahkum oldu. 2 kez yargılama sonucu beraat etti. YAŞ kararı ile tuğamiral oldu.

* Deniz Mühendis Albay Necmi YILDIRIM: İstanbul Askeri Casusluk Davası'ndan yargılandı, 2 yıl cezaevinde yattı. 8 yıl 2 ay hapse mahkum edildi. Yeniden yargılama sonucu beraat etti. YAŞ kararı ile tuğamiral oldu.

Sözcü